Λοιπόν μέχρι τώρα σου έχω μιλήσει για το επώνυμό μου και το θορυβώδες έντερό μου. Για τα μάτια μου και το γεγονός πως δεν μπορώ να δω 3D δεν σου έχω πει! Κάτσε κάτω, άνοιξε τα μάτια σου (ωπ, ωπ τι αστειάκι έπαιξα εδώ) κι ετοιμάσου για ένα μπανάκι ειλικρίνειας που έρχεται κατά πάνω σου ορμητικό.

Μέχρι τα 20 ζούσα συντροφιά με τον στραβισμό μου και πέραν του γεγονότος ότι μπορεί να μιλούσα με τον Γιώργο και το αριστερό μου μάτι να κοιτούσε την Ιωάννα (πράγμα που όπως και να το κάνεις μια κάποια σύγχυση την προκαλούσε που να πάρει η οργή) όλα ήταν καλά. Όλως περιέργως τον Μάιο εκείνης της χρονιάς βρήκα κοπέλα (Ναι μην ρωτάς πως και γιατί συνέβη κι εγώ απορώ) και αφού ο καιρός περνούσε με βόλτες στα πάρκα κι εμένα να την κοιτάω βαθιά στα μάτια (βλέπεις τι προσπαθώ να κάνω εδώ σωστά;) και να της δίνω όρκους αιώνιας αγάπης -τους οποίους εννοείται πως ούτε εγώ ούτε εκείνη κρατήσαμε, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία- έπεσε κάποια στιγμή η πρόταση: Τι θα έλεγες αγάπη μου να πάμε σινεμά; Παίζει το Toy Story 3 σε 3D.

Εγώ ταινία 3D δεν είχα ξαναδεί και τελικά ούτε κι εκείνη την ημέρα είδα. Βλέπεις, ενώ όλοι φώναζαν εκστασιασμένοι για το γεγονός ότι τα αντικείμενα σε κάποιες φάσεις έρχονταν κατά πάνω τους, εγώ δεν έβλεπα καμία διαφορά με τις ταινίες που δεν ήταν 3D και παρακολουθούσα τόσον καιρό.

Εκείνη την ημέρα ένιωσα λίγο όπως τότε στον παιδικό σταθμό, που το πούλμαν μας περνούσε μπροστά από τον κινηματογράφο κι όλα τα παιδάκια φώναζαν Ο Μόγλης, ο Μόγλης, κοιτώντας την αφίσα κι εγώ έβλεπα τα χρώματα σιδερικά ο Μπάμπης στην απέναντι πλευρά, αλλά φώναζα κι εγώ Ο Μόγλης, ο Μόγλης (σπίρτο μονάχο από τότε ο Μιλτάρας).

Μετά από το φιάσκο με το Toy Story, δοκίμασα πολλές άλλες ταινίες σε 3D. Τι στα κομμάτια, δεν μπορεί να είμαι τόσο χαζός και να μην καταλαβαίνω τι βλέπω, μπορεί; Αντικείμενα να έρχονται κατά πάνω μου δεν είδα ποτέ, εκτός από τον κουβά με τα ποπ κορν μιας κοπέλας, που σκόνταψε και με έκανε χάλια στο τελευταίο Harry Potter!

ΤΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ ΜΕ ΕΜΕΝΑ;

Τελικά την απορία μου την έλυσε η οφθαλμίατρος μου λίγο καιρό μετά:

- Ο εγκέφαλός σου δεν αντιλαμβάνεται το βάθος πεδίου. 

- Τι είναι αυτό κυρία Μαριάννα μου, τρώγεται;

- Λόγω του στραβισμού συμβαίνει, δυστυχώς δεν θα μπορέσεις ποτέ να δεις 3D!

- Μα την μαύρη ψυχή μου, τι καταστροφή είναι αυτή κυρία Μαριάννα; Είπα κι αποχώρησα από το ιατρείο με το κεφάλι ψηλά και μια καρδούλα χίλια κομμάτια.

Από τότε το 3D είναι για μένα κάτι σαν το Xbox One, ξέρω ότι υπάρχει, αλλά δεν το έχω δει ποτέ από κοντά.*

* Το παρών κείμενο είναι καθαρά χιουμοριστικό, δεν έχει σκοπό να προσβάλει κανέναν (μόνο την πρώην μου αν μπορούσε) και ειδικότερα ανθρώπους με στραβισμό ή ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν ταινίες 3D ή κατόχους Xbox One ή την κυρία Μαριάννα.