Λοιπόν θα ξεκινήσω ομολογώντας σου κάτι, λατρεύω τα «καψίματα» και τους Μαραθωνίους, είτε έχουν να κάνουν είτε με βιβλία, είτε με ταινίες, είτε με σειρές, με παιχνίδια κλπ.

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου λοιπόν είχαμε την κυκλοφορία των νέων Pokemon Sword & Shield, παιχνιδιών που μας παρουσίασαν την νέα γενιά των αγαπημένων μας τεράτων. Υπήρχε περίπτωση να μην επέλθει κάψιμό; Φυσικά και όχι!

Το σχέδιο ήταν απλό: pre-order μαζί με τον κολλητό μου από τον Μάιο, ο ένας την μια κι ο άλλος την άλλη αγορά day one, το πρωί της Παρασκευής, δουλειά (με το παιχνίδι στην τσάντα να μας ρίχνει ματιές) και μετά την δουλειά, κατάλυση στο σπίτι του κολλητού για 2 μέρες αποκλειστικά και μόνο gaming!

To σχέδιο ήρθε εις πέρας στην εντέλεια. Κυριολεκτικά λιώσαμε, βγήκαμε έξω μόνο για σνακς, πίτσες κι αναψυκτικά και τα διαλείμματά μας γίνονταν μόνο για φαγητό. Το παιχνίδι το κατά ευχαριστηθήκαμε! Είχε τα updates και τις διευκολύνσεις που έπρεπε να έχει μια καινούρια έκδοση, τα νέα Pokemon σε γενικές γραμμές κρίνονται ικανοποιητικά (ναι υπάρχουν σχεδιαστικές αστοχίες), ενώ και το σενάριο είναι ότι πρέπει για να προκαλέσει τον παίκτη να ασχοληθεί. Αναλυτικότερα θα μιλήσει για το παιχνίδι ο Αργύρης, που παίζει αυτήν τη στιγμή, οπότε το review έρχεται σύντομα...

Αυτό που έκανε εμένα να γράψω αυτό το κείμενο, είναι το πόσο ωραία πέρασα τελικά με ένα gaming μαραθώνιο που είχα χρόνια να κάνω κι όταν μιλάμε για μαραθώνιο εννοούμε κανονική nerd εμπειρία με ότι αυτό συνεπάγεται –ήρθαμε ξανά σε κανονική επαφή με τον κόσμο το πρωί της Κυριακής– πλέον θέλω ακόμη 2 περίπου ώρες για να ολοκληρώσω το βασικό story κι ο κολλητός μου –εκμεταλλευόμενος τις ώρες ύπνου το μεσημέρι- το τελείωσε ήδη.

Ξεκαθαρίζω εδώ λίγο πριν το κλείσιμο, ότι αυτή η φασούλα δεν είναι για να γίνεται συνέχεια, καλό κι άγιο το gaming, οι ταινίες και οι σειρές, αλλά να βλέπουμε και λίγο κόσμο. Ωστόσο υπάρχουν κάποια παιχνίδια τα οποία σίγουρα θα σε «πείσουν» να το κάνεις και τα Pokemon ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία, γιατί αυτό που καλείται να κάνει το Sword And Shield, το κάνει πολύ καλά!