Το Walking Dead για περίπου 5 σεζόν μεσουρανούσε στην αμερικανική τηλεόραση, με πραγματικά υψηλά νούμερα τηλεθέασης κι εξελίξεις που συζητούνταν όλη την εβδομάδα, μέχρι την προβολή του νέου επεισοδίου. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ήταν ένα Game Of Thrones, εν τη απουσία του Game Of Thrones!

Ύστερα ήρθε η παρακμή, με αποκορύφωμα την 8η σεζόν, όπου απλά δεν συνέβη τίποτα και τα επεισόδια περνούσαν, μέχρι να φτάσουμε στο φινάλε όπου τα πράγματα κάπως κινήθηκαν.

Πριν από έναν χρόνο περίπου, είδαμε επίσημα τον πρωταγωνιστή της σειράς Andrew Lincoln (Rick Grimes) να αποχωρεί. Παρ' όλα αυτά το κανάλι αποφάσισε ότι το Walking Dead μπορούσε κι έπρεπε να συνεχίσει!

«Μα καλά, με αλλαγή πρωταγωνιστή στη μέση της σεζόν και τόσο αδιάφορο πρόσφατο παρελθόν, θέλουν να το συνεχίσουν; Η σειρά καταστράφηκε!» με θυμάμαι να σκέφτομαι. Παρ' όλα αυτά αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία, έτσι για να σιγουρέψω και μέσα μου την ταφόπλακα που θα έριχνα στην σειρά.

Τελικά δεν συνέβη ποτέ αυτό!

Από την στιγμή που αποχώρησε ο Rick (πλέον περιμένουμε τις ταινίες που μας έταξε το AMC για να μάθουμε την μοίρα του) η σειρά έχει πατήσει τέτοιο γκάζι, που όμοιό του έχουμε να δούμε από τις πρώτες σεζόν. Η νέα ομάδα κακών είναι αρκούντως απειλητική και τρομακτική (ναι και του Negan ήταν, με την μόνη διαφορά πως εκεί το σενάριο είχε βαλτώσει και ήταν απόλυτα στατικό). Πλέον η σειρά σταμάτησε να μας συστήνει συνέχεια νέους χαρακτήρες, οι οποίοι πεθαίνουν μετά από λίγο, πριν προλάβεις να δεθείς μαζί τους. Πλέον οι χαρακτήρες, είναι πολύ συγκεκριμένοι και είναι πολύ ενδιαφέροντες προκειμένου να μπορούν να σου κινούν το ενδιαφέρον.

Τέλος, η σκηνοθεσία έχει γίνει λίγο πιο τολμηρή και παίζει με flashbacks και διάφορους άλλους τρόπους, για να γίνονται πιο ενδιαφέροντα τα επεισόδια.

Οι γκρινιάρηδες

Κι αφού όλα πάνε τόσο καλά, γιατί υπάρχει κόσμος που γκρινιάζει με τόσο φανατισμό;

Να μια πολύ καλή ερώτηση που με απασχόλησε κι εμένα στο πρωινό μου μπάνιο πριν το γραφείο κι αφού είχα δει το πιο πρόσφατο επεισόδιο. Οι λόγοι που μπορώ να σκεφτώ είναι 3 κυρίως:

  1. Είσαι στην Ελλάδα, όλοι γκρινιάζουν για τα πάντα και το παίζουν ξερόλες!
  2. Η σειρά έχει όντως αλλάξει και δεν αφορά κάποιους που πήραν αυτό που ήθελαν τα προηγούμενα χρόνια.
  3. Έχουν να την δουν τουλάχιστον 4 σεζόν, αλλά είναι cool το να γκρινιάζεις, οπότε γιατί όχι;

Τέλος πάντων για να το κλείσουμε κάπου εδώ, για εμένα το Walking Dead, αυτή τη στιγμή, αξίζει αλήθεια τον χρόνο και την προσοχή σου και περιμένω το νέο επεισόδιο με μεγάλο ενδιαφέρον.