Όπως θα έχεις καταλάβει λοιπόν αγαπημένε αναγνώστη, το Τσιμπουκόσπιτο είναι ένα μέρος που πάντα κάτι συμβαίνει ή για να το θέσω απλούστερα, σαν οικογένεια είμαστε αστείρευτοι!

Το σωτήριων έτος 2000 και 12, όταν όλα έμοιαζαν στα μάτια του μικρού Μιλτάκου με ένα τεράστιο party και το πιο ενδιαφέρον πράγμα που συνέβαινε στην καθημερινότητα μου, ήταν οι συχνές επαναλήψεις του Person Of Interest, χτύπησε η πόρτα του δωματίου μου και δυστυχώς άνοιξα...

Το χαρωπό πρόσωπο της μητέρας μου πρόβαλε στην πόρτα: «Ποιο καλό παιδί θα μου ανοίξει προφίλ στο Facebook;»

Είχα ήδη αποφασίσει πως δεν θα είμαι εγώ αυτό το παιδάκι, οπότε γύρισα και κοίταξα τον αδερφό μου, ο οποίος εκείνη την στιγμή άκουγε μουσική και (έκανε πως) δεν είδε την μητέρα μας.

«Κανείς ε; Δεν φταίτε εσείς, φταίω εγώ που κάνω τόσο αγώνα για εσάς κάθε μέρα κι εσείς πως μου το ξεπληρώνετε παρακαλώ; Θα την βρω όμως εγώ την άκρη να δείτε» κι έφυγε χτυπώντας πίσω της με δύναμη την πόρτα.

ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ

Οι επόμενες τρεις ημέρες, κύλησαν χωρίς αναφορά στο θέμα και σε ένα από εκείνα τα κλασικά κυριακάτικα τραπέζια που ξεκινάς για να φας χαλαρά κι έρχεται η έκπληξη...

«Έκανα Facebook, με βοήθησε ένας συνάδελφος. Γιατί δεν τρώτε σούπα; Δεν σας αρέσει;»

Την επόμενη ημέρα ήρθε και το σχετικό add, φλέρταρα για λίγο με την ιδέα της απόρριψης του αιτήματος, πάτησα αποδοχή, έτσι για την φουκαριαρά την μάνα μου.

Άφησα μια βαθιά ανάσα να φύγει μέσα από την ψυχούλα μου και συνέχισα να βλέπω Walking Dead. Όταν το επεισόδιο τελείωσε, είδα το κλασικό σηματάκι στο Facebook και την ειδοποίηση «ο χρήστης σας σκούντησε» και στα καπάκια χτυπά το τηλέφωνο:

«Έλα αγόρι μου, εγώ είμαι πως σου φάνηκε που σε σκούντηξα;»

Εκείνη την στιγμή είδα μπροστά μου ζωγραφισμένο με παστέλ χρώματα, το τέλος αυτής της ιστορίας. Δημιουργούσαμε σιγά-σιγά ένα τέρας που σε λίγο καιρό θα έγραφε με κεφαλαία γράμματα. ΦΙΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΙΟΥΣ ΣΟΥ ΑΝΗΨΙΑ 11111 κάτω από status συγγενών και φίλων!

Η απόφαση πάρθηκε, ήταν δύσκολη αλλά κάποιος έπρεπε να το κάνει. Unfriend, block και υποβολή αιτήματος για ενόχληση στο Facebook! Το προφίλ κατέβηκε, ένιωσα λίγο άσχημα αλλά πιστέψτε με, ήταν το καλύτερο για όλους...