Το TripAdvisor ανακοίνωσε τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τη φετινή χρονιά και εμείς ρίχνουμε μία ματιά στους 10 καλύτερους ταξιδιωτικούς προορισμούς για το 2019. Το Λονδίνο φαίνεται να κατακτάει την κορυφή ενώ στη λίστα, υψηλή θέση καταλαμβάνει και η Κρήτη.

Όσες πόλεις μπήκαν στη λίστα, βγήκαν από έναν αλγόριθμο που ανέλυσε εκατομμύρια κριτικές και βαθμολογήσεις σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και attractions.

Έτσι λοιπόν, η λίστα διαμορφώνεται ως εξής:


Λονδίνο

Την προηγούμενη χρονιά το Λονδίνο ήταν δεύτερο, στην αντίστοιχη λίστα του 2018. Το Trip Advisor, υποστηρίζει πως ο λόγος για τον οποίο ανέβηκε στην πρώτη θέση, είναι κυρίως ο γάμος του Πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle.


Παρίσι

Το Παρίσι, που εκθρονίστηκε από το Λονδίνο, ήταν στην πρώτη θέση. Νομίζω πως όσοι ταξιδεύουν τακτικά, είναι αυτονόητο πως θα περάσουν μία βόλτα για να περιηγηθούν σε αξιοθέατα όπως το Λούβρο και την Παναγία των Παρισίων.


Ρώμη

Ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Αιώνια Πόλη. Αν δεν πιεις ένα καπουτσίνο στην Ρώμη, τότε που;


Κρήτη

Στην τέταρτη θέση, βρίσκεται η δικιά μας Κρήτη, ξεπερνώντας πάρα πολλές όμορφες πόλεις του κόσμου! Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και για έναν παράδεισο. Η γραμμή μεταξύ μυθολογίας και πραγματικότητας, είναι λεπτή.


Μπαλί

Το Μπαλί, θα περίμενε κανείς να το βρει (ίσως) λίγο ψηλότερα. Εξίσου ένας παράδεισος, στην Ινδονησία, που μπορεί να βρει κανείς τοπία λες και έχουν βγει από κάποια ταινία φαντασίας.


Πουκέτ

Τα Πουκέτ, παρουσιάζουν μία πολύχρωμη εκδοχή του πλανήτη μας όπου είναι λες και έχουν βγει από κάποια ταινία με πειρατές. Τουλάχιστον εγώ που δεν έχω πάει, έτσι το βλέπω!


Μπαρτσελόνα

Στις δικές μας προτιμήσεις, τείνει η Καταλανική κουλτούρα που έχει να προσφέρει, πέρα από χρώματα, δυνατές γεύσεις και ατελείωτη διασκέδαση. Φυσικά, τα αξιοθέατα δεν θα μπορούσα να λείπουν.


Κωνσταντινούπολη

Το γειτονάκι μας… το μέρος όπου η Ευρώπη και η Ασία ενώνονται! Η ιστορία μπερδεύεται με το σήμερα και συνδυάζονται σε μία πόλη που επικρατούν οι vibrant χρωματισμοί. Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα αξιοθέατα, τότε σίγουρα θα σε ικανοποιήσει το φαγητό που έχει πολλά κοινά με το δικό μας.


Μαρακές

Η εντυπωσιακή Κόκκινη Πόλη του Μαρακές είναι ένα μέρος μαγικό, βγαλμένο από ιστορίες τύπου Αλαντίν. Αν ψάχνεις προορισμούς που θα σου επιτρέψουν να γαληνέψεις, τότε βρήκες έναν!


Ντουμπάι

Το Ντουμπάι είναι από εκείνα τα μέρη που μας επιτρέπουν να ρίξουμε μία ματιά στο μέλλον Αν δεν βρεθείς εκεί, δεν πρόκειται να αντιληφθείς τις εικόνες που προσφέρει!