Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να ανακαλύπτεις ένα ωραίο comic το οποίο να μπορεί να σου κρατήσει το ενδιαφέρον. Με την έννοια comic, πολλοί φέρνουν στο μυαλό τους όλα εκείνα τα comic τύπου Mickey Mouse, αγνοώντας τις πιο «ενήλικες» κυκλοφορίες. Στην παρακάτω λίστα, πέρα από μία πόλη που έχουν δει οι περισσότεροι, την Λιμνούπολη, θα παραθέσω τέσσερις πιο «άγνωστους»κόσμους που καθώς διάβαζα το αντίστοιχο comic, ευχόμουν να βρίσκομαι εκεί! Χωρίς να φλυαρώ περισσότερο, ας ξεκινήσουμε…


Duckburg

Το Duckburg ή όπως είναι γνωστότερο σε εμάς, Λιμνούπολη, είναι μια φανταστική πόλη που έχουμε γνωρίσει στις ιστορίες της Disney. Στην Λιμνούπολη ζουν χαρακτήρες όπως ο Ντόνταλντ, οι Μουργολύκοι, ο Παντσίτο Πιστόλες και ο Κύρος Γρανάζης… και έχει επινοηθεί από τον Καρλ Μπαρκς. Γεωγραφικά είναι μια πόλη μεσαίου μεγέθους σε μια φανταστική έκδοση των Η.Π.Α. Είναι η έδρα της οικονομικής αυτοκρατορίας του Σκρούτζ και πολλές από τις επιχειρήσεις εκεί, του ανήκουν. Παρά έξω βρίσκετε το Παπιοχώρι και στο σύνολο της η Λιμνούπολη περιλαμβάνει πολλές φυσικές ομορφιές. Μία αρκετά «ειρηνική» περιοχή που θα ήταν «η επιτομή της ψυχικής γαλήνης» να έχουμε την δυνατότητα να ζούμε εκεί (με την προϋπόθεση πως υπάρχει φραπές).


Landfall

Ο πλανήτης Landfall είναι ο μεγαλύτερος πλανήτης του γαλαξία. Οι κάτοικοι είναι κάτι ανθρωποειδές πλάσματα με φτερά. Ο Landfall μπορεί να βρεθεί στο Saga, ένα πανέμορφο σε σκίτσο comic συνοδευόμενο από μία «τιτανοτεράστια» ιστορία. Είναι μια διαστημική «όπερα» επηρεασμένη από το Star Wars, με ψήγματα Game of Thrones. Διηγείται την ιστορία των Marko & Alana που προσπαθούν να ξεφύγουν από έναν διαγαλαξιακό πόλεμο ενώ αγωνίζονται να συντηρήσουν την μικρή τους κόρη, Hazel. Αρκετοί κριτικοί έχουν μιλήσει για την μεγαλειότητα του Saga, σε βαθμό που αγγίζει το The Lord of The Rings. Έχει σαρώσει τα βραβεία (μεταξύ άλλων, Hugo, Eisner και Harvey) και έχει ληφθεί υπόψιν η απεικόνιση που κάνει στις διαφορές μεταξύ εθνών, σεξουαλικότητας, κλπ.


World of Elebros

Δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει ένας φανταστικός-μεσαιωνικός κόσμος στην λίστα. Είναι το όνειρο των περισσότερων από εμάς να ζήσουμε σε έναν κόσμο που όλα εξαρτιούνται από το πόσο καλός είσαι στο να διαχειρίζεσαι τις ικανότητες σου. Το Έλεμπρος είναι ο κόσμος που ξετυλίγεται η ιστορία του Dragar στην Ελληνική ταινία (επικής φαντασίας) «Αδάμαστος: Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα». Πίσω από την ταινία υπάρχει περισσότερο ζουμί όμως, το αντίστοιχο comic που έχει δημιουργήσει ο Γιάννης Ρουμπούλιας, τον οποίο έχουμε δει και στην ταινία ως πρωταγωνιστή αλλά και ως συμμετέχων στην σειρά D&D «Μια ζαριά και έναν καιρό» (παραγωγής του ComedyLab). Τα comic μπορούν να βρεθούν σε Ελληνικά καταστήματα, προς αγορά.


Fabletown

Η Fabletown είναι μια μυστική κοινότητα που έχουν δημιουργήσει οι «Fables» και βρίσκετε στην Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα, καταλαμβάνει την Bullfinch Street στο άνω δυτικό κομμάτι του Manhattan και μια μεγάλη φάρμα στο βόρειο κομμάτι της Νέας Υόρκης. Για να ζήσεις σε αυτήν την κοινότητα είναι αυτονόητο πως προέρχεσαι από κάποιο «παραμύθι» και παράλληλα θα πρέπει να είσαι ικανός να αποκτήσεις ανθρώπινη εμφάνιση, στην περίπτωση που είσαι κάτι άλλο πέρα από άνθρωπος. Οι Fables που δεν μπορούν να αποκτήσουν ανθρώπινη εμφάνιση με μαγικά μέσα και μη, είναι αναγκασμένοι να μείνουν στην «Φάρμα», προκειμένου να μείνει μυστική η κοινότητα. Ορισμένοι χαρακτήρες που έχουν περάσει από διάφορες σημαντικές θέσεις (σερίφης, δήμαρχος κλπ) είναι, ο Κακός Λύκος και η Χιονάτη. Προσωπικά λατρεύω την σκοτεινή απεικόνιση που υπάρχει σε αυτό το comic και θα μου άρεσε να ζω σε μια τέτοια κοινότητα.


Pittsburgh

Συγκεκριμένα στο 58 επίπεδο του κάτω Pittsburgh το έτος 2119. Το comic από το οποίο προέρχεται αυτή η επιλογή είναι «σχετικά πρόσφατο» και ακούει στο όνομα Empty Zone. Το Empty Zone είναι ένα cyberpunk comic του Jason Shawn Alexander. Η ιστορία που μας παρουσιάζει είναι μια «φωτογραφία» της κουλτούρας όπως την έχω σχηματισμένη στο μυαλό μου, όσον αφορά το συγκεκριμένο setting (bless William Gibson for that) και τα σκίτσα είναι κατά πολύ του γούστου μου. Ουσιαστικά μας αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας που είναι προβληματισμένη με το παρελθόν της και αναγκάζεται να κάνει κάποιες επιλογές για την ζωή της. Σε έναν κόσμο γεμάτο neon φώτα, εταιρίες, αποξενωμένους ανθρώπους και εμφυτεύματα, η Corinne καλείται να τα βγάλει πέρα. Αν ήμουν στην θέση της απλά θα άραζα σε κάποια ταράτσα, κάνοντας τσιγάρα και κατεβάζοντας μεγάλες ποσότητες Jack Daniel’s, ενώ χαζεύω το «μηχανοποιημένο» τοπίο.