Ιούλιος 13, 2018

Οι Iron Maiden είναι η μπάντα που πάντα θα τρέχεις να παρακολουθείς live!

Κάθε φορά που πλησιάζει η ημέρα για να πάω σε μια συναυλία των Iron Maiden ασυναίσθητα γυρνάω το χρόνο πίσω. Το μυαλό μου ταξιδεύει στα χρόνια του Γυμνασίου, την ημέρα που ένας ξάδελφος μου δάνεισε μια κασέτα που περιείχε τις μεγαλύτερες (μέχρι τότε) επιτυχίες του θρυλικού Βρετανικού συγκροτήματος. Θυμάμαι δειλά δειλά να ανοίγω το κασετόφωνο και να πατάω play, μην έχοντας ιδέα για το τι θα ακούσω. Λίγα μόλις λεπτά και κάτι σόλο αργότερα η «μύηση» είχε ήδη γίνει. Από τις πρώτες νότες, από τους πρώτους στίχους κατάλαβα ότι αυτό το είδος μουσικής μου ταιριάζει. Ο σκληρός ήχος μπήκε στη ζωή μου και από τότε -μέχρι και σήμερα- με συντροφεύει χωρίς κανένα διάλειμμα. Οι συναυλίες μπήκαν στην εξίσωση μερικά χρόνια αργότερα για να ολοκληρώσουν το παζλ.

Όταν είδα τους Maiden για πρώτη φορά live η καρδιά μου χτυπούσε τόσο δυνατά που αισθανόμουν ότι θα εκραγεί. Τη δεύτερη φορά έκλαψα. Την τρίτη άρχισα να αντιλαμβάνομαι ακριβώς αυτό που βιώνω. Γιατί ναι αγαπητέ φίλε, το να βλέπεις τους Maiden ζωντανά αποτελεί ακόμα και στις μέρες μας μια σπουδαία εμπειρία! Ναι έχουν γεράσει, ναι η φωνή του Bruce δεν έχει τις ίδιες αντοχές, ναι οι τελευταίοι τους δίσκοι είναι μέτριοι… όμως η ενέργεια που βγάζουν στη σκηνή είναι πραγματικά ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Βασικά αυτό που θα έλεγα πως δεν εξηγείται, είναι η ένταση που μεταδίδουν στο κοινό. Ηλεκτρισμός διαπερνάει όλο σου το κορμί και οι αισθήσεις σου διεγείρονται με τρόπο μοναδικό. Το μυαλό σου ταξιδεύει παρέα με τους στίχους των κομματιών σε άλλα μέρη, άλλους πολιτισμούς, άλλες εποχές ακόμα και σε άλλες διαστάσεις.

Κάτι παρόμοιο αναμένεται να ζήσουμε ξανά την Παρασκευή 20 Ιουλίου στη Μαλακάσα, όπου στα πλαίσια του Rockwave Festival 2018, οι Iron Maiden θα πραγματοποιήσουν ακόμα μια συναυλία που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας περιοδείας τους με τίτλο Legacy Of The Beast World Tour. Ένας heavy metal σεισμός αναμένεται να ισοπεδώσει το Terra Vibe χωρίς να αφήσει κανέναν ανικανοποίητο. Εσύ είσαι έτοιμος;

By Tag