Πριν χρόνια, όταν έσκασε στα αυτιά μας το Krasi, δεν πιστεύαμε πως υπάρχει εκεί έξω μπάντα ελληνική που συνδυάζει την ελληνική παραδοσιακή μουσική μετά κλαρίνου και βαριών κι ασήκωτων Sabbathικών riffs!

Κάπως έτσι μας συστήθηκαν οι Villagers of Ioannina City με την καρδιά τους να χτύπα μια για την Ήπειρο και μια για την τιμημένη σκηνή του Seattle. Κάπως έτσι φτάσαμε ένα βράδυ στο τότε Kookoo στον Κεραμεικό, όπου πάνω από 300 άτομα μείνανε απ' έξω, ενώ στο κλαμπ δεν χώραγε μήτε κατσαρίδα. Μπροστά μας είχαμε μια μπάντα φαινόμενο.

Ο πρώτος δίσκος λεγόταν Riza κι είναι αναμφίβολα ένας από τους σπουδαιότερους που κυκλοφόρησε ελληνικό γκρουπ, τη δεκαετία που έφυγε. Ακολούθησε το EP Zvara/Karakolia και μνημειώδεις λάιβ εμφανίσεις. Δισκογραφικά υπήρχε ένα κενό, μέχρι που έτσι ανυποψίαστα μας βρήκε το The Age of Aquarius και το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως οι VIC μεγάλωσαν και τους πάει πολύ!

Πάλι καλά που παίζουν και λαϊβάκια σε Λάρισα (7 Φεβρουαρίου στο Μύλο 1927), 8 Φεβρουαρίου στον Βόλο (Lab Art) και προφανώς και στην Αθήνα στις 15 Φεβρουαρίου στο Tae Kwon Do!


Όσο περνάνε οι μέρες, εμείς τερματίζουμε το repeat κουμπί, ακούγοντας τα παρακάτω: