Οι επιστήμονες έχουν συσχετίσει το να είσαι πλούσιος και διάσημος κυρίως με ένα ζώδιο: τον Υδροχόο!

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Arkansas at Pine Bluff έδειξαν ότι μέσα από ένα μεγάλο δείγμα ανθρώπων με διαφορετικό υπόβαθρο, εκείνοι που ήταν πλούσιοι και διάσημοι άνηκαν στο ζώδιο του Υδροχόου.

Το δείγμα συμπεριλάμβανε ηθοποιούς, πολιτικούς, επιστήμονες, συγγραφείς αλλά και κοινωνικούς λειτουργούς, με γνωστές τις ημερομηνίες γέννησης τους. Το μέγεθος του δείγματος ξεκίνησε από 100 άτομα, αλλά μετά αυξήθηκε στα 200 και 300 άτομα με τη σύνδεση μεταξύ ζωδίου και φήμης να παραμένει η ίδια.

Παρόλο που η έρευνα δεν έλαβε υπόψη ποια χαρακτηριστικά των Υδροχόων ευθύνονται για την ανάπτυξη της φήμης αργότερα στη ζωή τους, έχουν αναπτυχθεί πολλές θεωρίες εξηγώντας γιατί υπάρχει αυτή η σύνδεση.

Σύμφωνα με άρθρο στην Vice Broadly, οι Υδροχόοι είναι βαθιά σκεπτόμενα άτομα που αποδέχονται το ιδιαίτερο και το μοναδικό. Έχουν μια έντονη επιθυμία για ανεξαρτησία και προβολή, αλλά παράλληλα είναι αδιαμφισβήτητα καλοί στο να δημιουργούν και να καλλιεργούν φιλίες.

Τους υδροχόους μπορείς επίσης να τους περιγράψεις και ως επαναστάτες. Διάσημοι Υδροχόοι είναι οι Ashton Kutcher, Oprah Winfrey, Jennifer Aniston, Bob Marley, όπως και ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Franklin Roosevelt.

Η αστρολογία δίνει τις δικές της εξηγήσεις για τα παραπάνω και αξιόλογοι επιστήμονες έχουν αρκετές φορές απευθυνθεί σε αυτήν.

Το 2004, ο στατιστικολόγος Dr Percy Seymour από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο Η επιστημονική απόδειξη της Αστρολογίας.

Μετά την έκδοση του βιβλίου, ο Dr Seymour εξαγρίωσε πολλούς επιστήμονες, καθώς εξέφρασε την άποψη πως ολόκληρο το ηλιακό σύστημα παίζει μια συμφωνία στο μαγνητικό πεδίο της  Γης και είμαστε όλοι γενετικά συντονισμένοι στο να λαμβάνουμε ένα διαφορετικό σετ μελωδιών από αυτή τη συμφωνία.

Συχνά γίνεται λόγος για τη σύνδεση μεταξύ ζωδίου και άλλων χαρακτηριστικών, όπως για παράδειγμα ότι συγκεκριμένα ζώδια είναι πιο επιρρεπή σε κάποιες ασθένειες σε σχέση με άλλα. Ο Κριός, για παράδειγμα, που είναι γεννημένος μεταξύ 21 Μαρτίου και 19 Απριλίου, έχει χαρακτηριστεί αρκετές φορές ως ευέξαπτος και βασανίζεται πολύ συχνά από ημικρανίες, στρες και αϋπνίες.

Η τελευταία αυτή έρευνα έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Journal of Social Sciences.