Ο Σεπτέμβρης συμβολίζει την κορύφωση των αγώνων της γενιάς μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Κάθε χρόνο οργανωνόμαστε, συμμετέχουμε, φωνάζουμε για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και όλοι να σταθούμε ανάχωμα στην αδιαφορία απέναντι στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Όσα διαδραματίστηκαν τους μήνες που προηγήθηκαν δεν μας αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί. Χαλάζι μέσα στο καλοκαίρι και χιλιάδες άνθρωποι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το σπίτι τους επειδή οι κλιματικές συνθήκες καθιστούν αδύνατη την επιβίωση σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη και της χώρας μας.

Επιπρόσθετα, έρευνες έχουν δείξει πως τα αποθέματα πόρων στενεύουν. Η απληστία του ανθρώπου έχει στερήσει από τις επόμενες γενιές το μερίδιο που τους αναλογούσε. Με άλλα λόγια έχουμε καταναλώσει κατά πολύ το μερίδιο που μας αναλογεί. Φέτος, τα δεδομένα άλλαξαν. Η πανδημία που ταλανίζει την χώρα μας, αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο, μας έκανε να σκεφτούμε με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με ασφάλεια τον αγώνα μας για αλλαγή.

Το καθιερωμένο κάλεσμα για πορείες σε όλη την χώρα δεν είναι εφικτό. Αντί γι' αυτό, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε μία μαζική ηλεκτρονική συμμετοχή για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση.

Την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη η κινητοποίηση κορυφώνεται!

Στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας μας, μικρές ομάδες ακτιβιστών μας θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την δραστηριότητα μας στο πλαίσιο της ημέρας Παγκόσμιας κινητοποίησης για το κλίμα. Το ίδιο απόγευμα, συντονιζόμαστε ηλεκτρονικά μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στην κεντρική πανελλήνια δράση κατά την οποία ειδικοί, επιστήμονες και ακτιβιστές θα μιλήσουν για το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και την αντιμετώπισή του.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Η κρίση του κορονοϊού μας έδειξε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε μία κρίση. Με σοβαρές, μελετημένες αλλά και γρήγορες κινήσεις. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε και την κλιματική κρίση. Είναι στο χέρι μας να μεταφέρουμε το μήνυμά μας στα κέντρα λήψης αποφάσεων, σε κάθε γειτονιά και κάθε σπίτι της χώρα.

Είναι στο χέρι μας...

Fridays for Future Greece & Πρωτοβουλία Νέων