Η Financial Times δημοσίευσε μία συνέντευξη με τον CEO της Sony, Kenichiro Yoshida, που φαίνεται πως μιλάει, μεταξύ άλλων, για τον επόμενο διάδοχο του PlayStation 4. Αν και ο Yoshida δεν επιβεβαιώνει την ονομασία PlayStation 5, νομίζω πως στην προκειμένη δεν πρόκειται για καινούργιο βάφτισμα της κονσόλας ή για κάποια αναβαθμισμένη έκδοση… αλλά για όρους NDA συμβολαίου που όπως έχουμε δει και στο παρελθόν σε αντίστοιχες καταστάσεις, δεν επιτρέπεται η χρήση ορισμένων λέξεων ή η επιβεβαίωση ύπαρξης project σχετικά με αυτές τις λέξεις. Η Financial Times που έχει μια «ειδίκευση» όσον αφορά τα σχέδια της Sony, ισχυρίζεται πως ο ανάδοχος αυτής της γενιάς δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα από την τωρινή κονσόλα, μιας και βασική αρχιτεκτονική που χρησιμοποιήθηκε ήταν παρόμοια.

«Σε αυτό το σημείο, αυτό που μπορώ να πω είναι πως είναι αναγκαία η ύπαρξη κονσόλας νέας γενιάς.»

Στην συνέχεια μίλησε για το γεγονός πως η κονσόλα (PS4) μπαίνει στην τελευταία περίοδο του φυσιολογικού κύκλου ζωής της. Αυτό προκύπτει μάλιστα, από τον μέσο όρο ζωής που είχαν οι κονσόλες και στο παρελθόν, που κυμαίνεται μεταξύ 6 και 8 χρόνια.

Το PlayStation 4, κατά την προσωπική μου άποψη, δεν είναι κορεσμένο στον βαθμό που χρειάζεται αντικατάσταση και η Sony βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση όσον αφορά τις δυνατότητες της κονσόλας, με αποτέλεσμα να μπορεί να «τραβήξει» την γενιά όσο την εξυπηρετεί. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στις διαθέσιμες κονσόλες αυτής της γενιάς, το PlayStation 4, εξακολουθεί να κατέχει τους περισσότερους και πιο «δυνατούς» αποκλειστικούς τίτλους. Επίσης, όσα ειπώθηκαν, μπορούν να δικαιολογήσουν την ματαίωση του PlayStation Experience.