Όσον αφορά την προβολή ταινίας σε μικρούς χώρους, όπως ένα σαλόνι, μία τεράστια οθόνη δεν σημαίνει πάντα και καλύτερα. Στην περίπτωση όμως ενός IMAX cinema, αυτό δεν ισχύει.

Το επόμενο έτος (2020), στο Leonberg της Γερμανίας (συγκεκριμένα στο ανεξάρτητο cinema “Lochmann Filmtheaterbetriebe”), πρόκειται να τοποθετηθεί η μεγαλύτερη IMAX οθόνη που υπάρχει σε cinema. Μιλάμε για μία οθόνη που είναι πιο φαρδιά από ένα αεροπλάνο (38 μέτρα) και ψηλότερη από 20 μέτρα. Εκτός από την μεγαλύτερη, εξίσου, η συγκεκριμένη οθόνη θα είναι και η πιο “wide” που υπάρχει σε θεατρική αίθουσα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του cinema:

Αν θέλεις να επιστρέψει ο κόσμος στο cinema σου, τότε πρέπει να τους προσφέρεις μία αξέχαστη εμπειρία. Τα cinema είναι εκεί που τα όνειρα μετατρέπονται σε πραγματικότητα και το μέρος το οποίο ο κόσμος χαλαρώνει και “χάνεται” μέσα σε μία ταινία. Αυτό συμβαίνει, χωρίς δεύτερη σκέψη, μέσω των IMAX οθονών και η τοποθέτηση μιας τέτοιας οθόνης πρόκειται να βοηθήσει και την ίδια την χώρα ως “σημείο ενδιαφέροντος”.

Προσωπικά έχω να πατήσω σε αίθουσα αρκετά χρόνια. Αν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην περίμετρο ίσως και να το σκεφτόμουν. Έως την στιγμή που θα γίνει κάτι τέτοιο όμως, here I come my sweet 27inches monitor (heh).