Είναι αυτή η στιγμή του χρόνου - ναι, σαν τα Χριστούγεννα - που ήρθε ο καιρός, ο ανοιξιάτικος καιρός, για να βγούμε έξω και να χορέψουμε! Με τι άλλο; Με το Red Bull Dance Your Style φυσικά! Γνώρισε τους 16 χορευτές της Αθήνας και έλα να τους δεις από κοντά το Σάββατο 6 Απριλίου στο Μετρό Κεραμεικός στις 17:30.

Tesi | Locking

Είμαι η Τέση Ευελπίδου, γεννήθηκα το 1985 στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ξεκίνησα να χορεύω και να χορογραφώ από πολύ μικρή ηλικία επηρεασμένη από τα video clips μεγάλων καλλιτεχνών που παρακολουθούσα τότε στην τηλεόραση. Αυτό στάθηκε και αφορμή να γραφτώ στην κοντινότερη σχολή χορού της περιοχής μου όπου και διδάχθηκα για πολλά χρόνια την τέχνη του κλασικού χορού.
 
Μεταγενέστερα και μετά από την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο Πανεπιστήμιο, στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες, ασχολήθηκα πιο εντατικά με τα street dance styles. Παρακολούθησα πολλά σεμινάρια και μαθήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό ώστε να γνωρίσω όλα τα είδη της street κουλτούρας, ώσπου εν τέλει κατέληξα στο είδος που με αντιπροσωπεύει πλήρως, που είναι το Locking. Το Locking είναι ένα από τα παλαιότερα είδη street dance, ωστόσο η κουλτούρα του δεν είναι πολύ διαδεδομένη στην Ελλάδα! Αυτό ήταν και η αφορμή να δημιουργήσω την ομάδα μου, τους Lock 'N' Roll Crew, με απώτερο στόχο τη διάδοση της Funk κουλτούρας και τη δημιουργία Locking κοινότητας στη χώρα μας!
 

Rekoz | Popping / Hip Hop

Ασχολούμαι με το χορό γύρω στα 11 χρόνια. Ξεκίνησα ως χορευτής χωρίς κάποια άλλη σπουδή ή ενασχόληση με κάποιο άθλημα. Ασχολούμαι γενικότερα με τα street styles αλλά κυρίως με το Popping και το Hip Hop! Είναι δυο είδη χορού τα οποία αποκαλούν "ξαδερφάκια". Διαφέρουν τόσο στο βηματολόγιο όσο και στις τεχνικές, παρόλα αυτά βοηθάνε και συμπληρώνουν το ένα το άλλο!
 
Ένας φίλος και μεγάλος μέντορας μας, ο Νίκος Μπιράκος Waveomatic, είχε πει το εξής,"Dance is the fingerprint of your soul". Ευκαιρίες υπάρχουν τόσο για διδασκαλίες όσο και για παραστάσεις, videoclips και άλλα πολλά που μπορούν να συντηρήσουν έναν επαγγελματία χορευτή! Παράδειγμα εγώ, συντηρούμαι από αυτό ήδη 6-7 χρόνια και συνεχίζω. "Ο χορός για μένα είναι ένας τρόπος να εκφραστεί η ψυχή! Το παρκέ είναι ο καμβάς, το σώμα το πινέλο και η ψυχή το χρώμα." δηλώνει ο Ερωτόκριτος aka Rekoz.

Sara | Dancehall

Ονομάζομαι Σάρα και ασχολούμαι με το χορό πάνω από 9 χρόνια στα οποία έχω παρακολουθήσει μαθήματα στα styles Hip Hop (Party Dance) - Popping - Breaking - Krump - Jazz, σύγχρονο, μπαλέτο κλπ. Τα τελευταία 7 χρόνια ασχολούμαι με το Dancehall, όπου πλέον είναι και η ειδίκευσή μου. Έχω διδάξει σε Ελλάδα, Γαλλία, Αυστρία, Καζακστάν καθώς και έχω διοργανώσει στην Ελλάδα πολλά Dancehall Event & Festivals ένα από αυτά είναι το "Tun it Up Festival" το οποίο και είναι το μεγαλύτερο Dancehall Event στην Ελλάδα που το διοργανώνω σε συνεργασία με την Ιωάννα Καραπά.
Το 2014 δημιούργησα την πρώτη ομάδα Dancehall στην Αθήνα (Bumaye Crew) όπου και είναι η επαγγελματική μου ομάδα. Στην πορεία όμως συνέχισα να προπονώ και να δημιουργώ και άλλες ομάδες όπου εξελίχθηκαν στο είδος αυτό και κέρδισαν πολύ καλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς. Το Σεπτέμβριο του 2017, ξεκίνησα να δημιουργώ μια μεγάλη κοινότητα Dancehall με σκοπό να γίνει από τα μεγαλύτερα Dancehall Unity σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό, το όνομα της κοινότητας αυτής λέγεται "Unity Vybz".

Chocolate Muffin | Hip Hop

Ο λόγος που ο χορός είναι το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο για μένα, είναι επειδή ήταν πάντα εκεί για μένα και μαζί τα ξεπερνούσαμε όλα. Ό,τι διάθεση και να έχεις απλά βάζοντας λίγη μουσική και χορεύοντας πραγματικά ελευθέρα καταφέρνω να ηρεμώ. Θύμος, στεναχώρια, χαρές, λύπες όλα παύουν να υπάρχουν. Μου αρέσει να χορεύω γιατί πιστεύω ότι είμαι πραγματικά εγώ εκείνη τη στιγμή. Αν ποτέ έπαυε να υπάρχει στη ζωή μου δεν ξέρω τι θα έκανα. Έχω περάσει πολλά στάδια πόνου, απόρριψης, αποτυχίες, άλλα συνεχίζω και προσπαθώ να τις προσπερνάω και να γίνομαι δυνατότερος κάθε φορά και ο χορός είναι αυτό που με συνοδεύει σε αυτό το ταξίδι.
 
Το όνειρο μου είναι ο χορός να μπορέσει να με πάει σε όλα τα μέρη του κόσμου και να μοιράζομαι αυτό που αγαπάω με διαφορετικούς ανθρώπους. Να μπορώ να βοηθάω την οικογένειά μου μέσα από αυτό γιατί τους αξίζουν τα καλύτερα και θα τους τα παρέχω, δηλώνει ο Μιχάλης aka Chocolate Muffin.

Popping 50 | Popping

Είμαι ο Άγγελος Πρεκατσουνάκης η αλλιώς Popping 50. Το ταξίδι μου στον κόσμο του popping άρχισε όταν ήμουν στο λύκειο, όταν ο αδερφός μου με φώναξε να δω ένα παιδί στο YouTube που έκανε ρομποτικές κινήσεις και διάφορα τέτοια. Από τότε άρχισα επίμονα να προσπαθώ να μιμηθώ αυτό που είδα, και μέρα με τη μέρα το αγαπούσα περισσότερο και καταλάβαινα πως ήταν ο τρόπος έκφρασης μου. Οι δυσκολίες που συνάντησα είχαν να κάνουν περισσότερο με τραυματισμούς, που όμως με σωστή και σοβαρή δουλειά πάντα ξεπερνιόντουσαν. Αγαπώ την Funk, Electro Funk και RnB μουσική.
 

Icer | Popping

Κατάγομαι από Βουλγαρία όπου έμενα μέχρι τα 9 μου. Mου άρεσε ανέκαθεν ο χορός, αλλά άρχισα να ασχολούμαι στα 19 παρακολουθώντας video στο YouTube μιας και είχα μετακομίσει στην Αταλάντη, μια μικρή κωμόπολη όπου τότε δεν υπήρχε καμία σχολή χορού. Αργότερα χάρη στην απερίγραπτη βοήθεια και καθοδήγηση από τα κατάλληλα άτομα τα οποία γνώρισα στην Αθήνα κατάφερα να μείνω εκεί και να κυνηγήσω τα όνειρά μου!
 
Πέρα από το οποιοδήποτε επίτευγμα που μπορεί κάποιος να καταφέρει στο φυσικό κόσμο, για μένα αυτό που πραγματικά έχει αξία είναι το ταξίδι εξέλιξης που βιώνει ο καθένας μέσα του, πολεμώντας τους εσωτερικούς του δαίμονες. Δεν θα πω ότι ο χορός είναι η ζωή μου αλλά σίγουρα ήταν και είναι ένα μέσο το οποίο με βοήθησε να αντιμετωπίσω αυτούς τους δαίμονες με αποτέλεσμα να γνωρίσω και να αποδεχτώ περισσότερες πλευρές του Ηλία aka Icer.
 

Myrto | Dancehall / Hip Hop

Ονομάζομαι Μυρτώ Στολίδη και το είδος χορού μου είναι το Hip hop, Dancehall και Experimental. Εμπνέομαι από οποιαδήποτε μουσική μου «μιλάει». Μία ταινία χορού που ευθύνεται που άρχισα να χορεύω στο δωμάτιό μου -και να ενοχλώ τους γείτονες ως το πρωί- είναι το "Απόφθεγμα: Όπως πάνω έτσι και κάτω, όπως μέσα έτσι και έξω." Έτσι κατάλαβα πως ένας από τους λόγους που ήρθα σε αυτή τη ζωή, είναι για να χορεύω. Hip Hop. Όχι μπαλέτο. Αναζήτησα μια σχολή να με εκφράζει και έτσι βρήκα τη Δασκάλα μου όπου αγάπησα μαζί της και το σύγχρονο.
 
Αργότερα κι άλλοι άνθρωποι μ’ ενέπνευσαν, με μύησαν και σ’ άλλα είδη. Ύστερα ήρθε το dancehall -μεγάλη αδυναμία- και τέλος το house. Πήγαινα σε διαγωνισμούς ατομικά και ομαδικά, street shows στο κέντρο της Αθήνας για να βγάλω τα έξοδα για σεμινάρια και για dance camps στο εξωτερικό. Με την αστυνομία να μας κυνηγάει από πλατεία σε πεζόδρομο, γιατί η τέχνη, αν βγει στο δρόμο, είναι παράνομη… και έτσι άφησα το Πανεπιστήμιο. Διδάσκω και σε σχολές χορού.
Πριν από λίγες μέρες χορέψαμε για να βοηθήσουμε την οργάνωση UBUNTU -που σημαίνει how can one of us be happy, if all the other ones are sad?- να φτιάξει ένα πράσινο σχολείο σ’ ένα χωριό της Αφρικής και να χαρίσει στα παιδιά το παιχνίδι που ζήτησαν, Σκάκι.

Angela | Hip Hop

Ονομάζομαι Άντζελα Σκουτέρη. Είμαι 27 χρόνων και είμαι από την Αθήνα. Ασχολούμαι με το χορό 9 χρόνια. Ξεκίνησα σχετικά αργά, καθώς δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσω κάποια σχολή, από μικρότερη ηλικία, αλλά ούτε και η ανάλογη υποστήριξη από τους γονείς μου. Το 2010, όταν μετακόμισα Θεσσαλονίκη, όπου και έμενα για 5 χρόνια για να σπουδάσω, έκανα τα πρώτα μου βήματα στο χώρο.
 
Για 5 χρόνια ανήκα σε αγωνιστικές ομάδες, με τις οποίες έχουμε κατακτήσει διακεκριμένες θέσεις σε διαγωνισμούς. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τα τελευταία 4 χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τη διδασκαλία.

Haribo | Hip Hop

Μου αρέσει αυτό που κάνω γιατί πάνω απ' όλα αγαπώ τη μουσική. Από εκεί και πέρα πολλές φορές μέσω του χορού μπορώ και εκφράζω την κούραση, την πίεση, τη χαρά που μπορεί να έχω μαζέψει σε μια μέρα και θεωρώ πολύ ιδιαίτερο και παραγωγικό να μπορείς να εκφράζεις τα συναισθήματά σου μέσο αυτής της τέχνης. Ακόμα πιο ιδιαίτερο βρίσκω το να μπορώ μέσα από τον χορό να εκφράσω τα όποια αισθήματα μου προκαλεί μια μουσική όταν την ακούω. Το κίνητρό μου όπως είπα και πρίν είναι η μουσική, απολαμβάνω να ακούω κάθε είδος της και όπως είναι φυσικό μου βγαίνει το να θέλω να χορέψω, οπότε κάπως έτσι ξεκίνησε και συνεχίζει όλη η πορεία μου, αναφέρει ο Χάρης Χατζιαντρέου aka Haribo.
 

B-Girl Maggoosh | Breaking

Ονομάζομαι Μαργαρίτα Χρυσάκη, το nickname μου είναι Maggoosh. Είμαι 26 χρονών και χορεύω breaking 8 χρόνια. Πριν το break έκανα ενόργανη για 11 χρόνια. Ο δάσκαλος μου στο break ήταν ο bboy Joker. Έζησα στην Νεα Υορκη για δύο χρόνια όπου η κουλτούρα του hip hop ήταν πολύ έντονη στη ζωή μου.
 
Πέρα από το χορό σχεδιάζω τα κοσμήματα "Maggoosh", από τα οποία προέρχεται και το nickname μου. Έχω αρκετούς τίτλους από τα Battle of the Year Balkans και προκρίθηκα τέσσερις φορές στο παγκόσμιο της Γαλλίας. Η αγαπημένη μου μουσική είναι η house και η hip hop. Ένα quote που με αντιπροσωπεύει είναι το "Celebrating life, always."

Blont | Hip Hop

Η μαγεία του χορού άρχισε να μου τρελαίνει το μυαλό από 15 χρονών, από τότε λοιπόν ξεκίνησαν όλα. Από τα 15 μέχρι τα 17 μου έκανα μαθήματα σε σχολή ώστε να αρχίσω να μαθαίνω μερικά πράγματα σχετικά με το χορό. Μετά τα 17 μου ξεκίνησα να διδάσκω σε σχολές εφόσον ήξερα ότι ο χορός ήθελα να γίνει το επάγγελμα μου. Πλέον στα 23 μου, έχω πάρει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς ομαδικά αλλά και solο με καλές διακρίσεις και πολλούς από αυτούς τους έχω κερδίσει, αναφέρει ο Βαλάντης Ράπτης aka Blont.
 
ο είδος του χορού που αντιπροσωπεύω είναι το Hip Hop. Mέσα από αυτό έχω δημιουργήσει το δικό μου style και η αγαπημένη μου μουσική είναι εξίσου η Hip Hop. Μια δύσκολη στιγμή αλλά και μια στιγμή που μου έδωσε δύναμη και εμπειρία για να συνεχίσω όλο αυτό ήταν το So You Think You Can Dance όπου εκεί έμαθα πράγματα που δεν ήξερα και αυτό με εξέλιξε προς το καλύτερο ως χορευτή αλλά και ως άνθρωπο.

Melina | Wacking / Voguing

Ονομάζομαι Μελίνα Χρονοπούλου και τα βασικά styles που προπονώ είναι το waacking και το voguing. Η κουλτούρα πίσω από τους χορούς αυτούς βασίζεται στο ότι ο καθένας μας είναι ξεχωριστός και η μοναδικότητά μας εκφράζεται μέσα από το χορό! Το performance είναι το σημαντικότερο συστατικό, πράγμα το οποίο με έκανε να αγαπήσω τόσο αυτά τα styles.
 
Η πιο μεγάλη δυσκολία που έχω συναντήσει μέχρι τώρα είναι η παιδεία που έχει ο κόσμος στην Ελλάδα αναφορικά με τα street και club styles. Σπάνια το ευρύ κοινό γνωρίζει αυτό το κομμάτι της χορευτικής κοινότητας. Ως αποτέλεσμα, τα events γίνονται από εμάς για εμάς, ενώ θεωρώ ότι θα μπορούσε όλο αυτό να έχει πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο.

Maria | Dancehall

Είμαι η Μαρία Σαψη, 24 ετών, και εκπροσωπώ την ομάδα μου τους Bumaye, την πρώτη dancehall ομάδα της Αθήνας. Αγάπησα το χορό από μικρή. Την αρχή της χορευτικής μου ζωής την οφείλω σε έναν άνθρωπο που αγαπώ, θαυμάζω και ευχαριστώ ιδιαίτερα! Όλα ξεκίνησαν στην ηλικία των 15 όταν με είδε να χορεύω πρώτη φορά στο σχολείο και μου είπε "εγώ εσένα σε θέλω" Έτσι και έγινε με πήρε στη σχολή της,"Street Shadows" όπου και ξεκίνησα τα πρώτα μου βήματα.
 
Η έλξη μου για τα Street styles ήταν εμφανής. Δοκίμασα σχεδόν τα πάντα και το Dancehall ήταν αυτό που με κέρδισε περισσότερο εν τέλει. Αγάπησα τη μουσική, το flow του και το πώς μπορώ να δείξω πολλές διαφορετικές πτυχές του εαυτού μου μέσα απ' αυτό. Είμαι λάτρης και της Dancehall και της Rock και της Ρεμπέτικης και πολλών ακόμα. Μην ξεχνάμε ότι ο χορός είναι ένα κομμάτι τέχνης και στην τέχνη κυριαρχεί η έκφραση!

Jimmy | Hip Hop

Ο χορός για μένα είναι ένας τρόπος να εκφράζω τα συναισθήματά μου και να ξεχνάω την καθημερινότητα. Ξεκίνησα με λάτιν και στην πορεία με κέρδισε το hip hop, λόγω μουσικής και ελευθερίας κινήσεων. Το βασικότερο για μένα, σε έναν χορευτή, είναι να αγαπάει αυτό που κάνει και να αδιαφορεί για την κριτική των υπολοίπων.

Lil Cli | Experimental Hip Hop

Ξεκίνησα κλασικό και μοντέρνο χορό στα τρία μου. Στο γυμνάσιο πήρα τα πρώτα μαθήματα σύγχρονου χορού και στα 17 ανακάλυψα το hip hop dance. Μουσικά, ήμουν απόλυτα συνδεδεμένη στην κουλτούρα αυτή και όταν διδάχθηκα τα πρώτα χορευτικά βήματα, ερωτεύτηκα! Αποφάσισα λοιπόν να φύγω στο Παρίσι και να φοιτήσω σε μια σχολή αποκλείστηκα με street styles.
 
Το συναίσθημα που μου δημιουργούσε αυτό το είδος χορού δεν το είχα ξανανιώσει. Η ελευθερία κινήσεων, η όλη διαδικασία της προπόνησης που με έβαζε να σκέφτομαι και να δημιουργώ κινήσεις, να ανακαλύπτω καινούργια πράγματα για το σώμα μου και την προσωπικότητα μου, αλλά και το γεγονός ότι κάθε μέρα με κάνει να θέλω να γίνομαι καλύτερη ήταν τα κίνητρα, που επέλεξα να το κάνω επαγγελματικά. Ο λόγος που συνεχίζω είναι γιατί έχω το ίδιο πάθος που είχα όταν ξεκίνησα, το ίδιο συναίσθημα όταν χορεύω και γιατί θέλω να παρακινήσω τους μαθητές μου τους φίλους και τους γύρω μου πως όταν για κάτι δουλεύεις πολύ, δεν τα παρατάς και έχεις πάθος, όλα μπορείς να τα πετύχεις. Θέλω όταν χορεύω να κάνω τους άλλους να ονειρεύονται.

B-Boy RTZ | Breaking

Ξεκίνησα το Breaking το 2009 στην Αθήνα ως μαθητής σε μια σχολή χορού, όπου έμεινα για 2 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα μαζί με την ομάδα μου, Beat Stylerz, κάναμε προπόνηση καθημερινά σε σχολεία, σε πλατείες, σε μάρμαρα και γενικά όπου μπορούσαμε. Μετά τα 2 χρόνια αυτά συνέχισα να χορεύω μέχρι το 2014, όπου λόγω σχολικών υποχρεώσεων σταμάτησα για 2 χρόνια. Το 2016 με βρίσκει στην Πάτρα όπου συνεχίζω το Breaking μέχρι και σήμερα, χωρίς κάποιο σημαντικό τραυματισμό.