Άλλοι λένε πως μια ματιά αρκεί κι άλλοι λένε πως θέλουν μπόλικα ραντεβού για να ξυπνήσουν αισθήματα μέσα τους. Οι ερευνητές, όμως, είναι πολύ πιο συγκεκριμένοι. Και εντυπωσιακά ακριβείς. Λένε πως αν ένας άντρας κοιτάξει μια γυναίκα για 8,2 δευτερόλεπτα, τότε σίγουρα την βρίσκει αξιολάτρευτη και την επιθυμεί. Αν, όμως, υπερβεί τον συγκεκριμένο χρόνο, τότε την έχει ερωτευτεί κεραυνοβόλα.

Οι έρευνες δείχνουν πως όσο περισσότερο κοιτάζει ένας άντρας μια γυναίκα την πρώτη φορά που τη βλέπει, τόσο πιο πολύ του αρέσει. Βέβαια, για τις γυναίκες δεν ισχύει το ίδιο, καθώς εκείνες μπορούν να κοιτάνε αρκετή ώρα, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό κάτι παραπάνω.

Κι αυτά τα 8 και κάτι δευτερόλεπτα, αρκούν για να αλλάξουν ζωές, αν αποδεχτείς την πρόκληση της οπτικής επαφής. Οι γυναίκες, όχι σύμφωνα με έρευνες αυτή τη φορά, αλλά σύμφωνα με εμπειρίες και ιστορίες, μοιάζει να χρειάζονται 1 δευτερόλεπτο. Όχι επαφής με τα μάτια, όμως, αλλά συνειδητοποίησης. Ενώ αυτός παγώνει εκείνα τα 8 δευτερόλεπτα λες και βλέπει γκολ που μπαίνει στο 90’, εκείνη, αν έλκεται εξίσου, θέλει μόλις το 1/8 του χρόνου του, για να αποφασίσει αν θα μπλέξει στην περιπέτεια που την καλεί.

Κι όλο αυτό, δεν είναι κάποιο προσχεδιασμένο συναισθηματικό παιχνίδι, αλλά μια σύνθεση πραγμάτων που έχουν μεν να κάνουν με την εικόνα του άλλου, αλλά πολύ περισσότερο σχετίζονται με χημικές ουσίες που διατρέχουν τα σώματά μας και μας μαγνητίζουν χωρίς καν να τις ελέγχουμε. Είναι η Φύση που παίζει κρυφτό μέσα από παιχνίδια γοητείας. Και που μοιάζει σαν να μη χρειάζεται να σπάσει κανένας πάγος, γιατί, απλώς, δεν υπάρχει πάγος.