Ο Danny Goldberg, ένας εκ των manager των Nirvana (1990 - 1994), κατέγραψε τις εμπειρίες του με μία από τις πιο εικονικές grunge μπάντες και τις μεταφέρει σε ένα νέο βιβλίο που πρόκειται να κυκλοφορήσει. Το βιβλίο θα ονομάζεται "Serving the Servant: Remembering Kurt Cobain" και θα φτάσει στα χέρια μας στις 2 Απριλίου μέσω της εκδοτικής "Ecco".

Το βιβλίο παραθέτει τις αναμνήσεις του Goldberg. Εκτός από τις αναμνήσεις του όμως, θα γνωστοποιηθούν αρχεία τα οποία δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας έως και σήμερα. Επίσης, έχουν συνεντευξιαστεί άτομα της οικογένειας του Cobain, φίλοι και πρώην μέλη της μπάντας (όπως Krist Novoselic).

Ο Goldberg, που αυτήν την περίοδο είναι κάτοχος και πρόεδρος της εταιρίας "Gold Village Entertainment" (εταιρία που διαχειρίζεται προσωπικότητες), θεωρείται βετεράνος στον χώρο και έχει δουλέψει με ονόματα όπως Led Zeppelin και Bonnie Raitt, καθώς έχει περάσει και από εταιρίες όπως η "Warner Bros. Records".

Όπως αναφέρει ο ίδιος, είχε ξεκινήσει να δουλεύει με τον Kurt, την χρονιά που θα γινόταν η ηχογράφηση του "Nevermind".

Μέχρι την ημέρα που πέθανε, ο Kurt, παρέμενε κλειστός στον εαυτό του. Τα media, στρέφουν την προσοχή τους κυρίως στον θάνατο του, χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη βάση στον ίδιο τον Kurt. Αν και δεν μπορώ να αγνοήσω τους εσωτερικούς του δαίμονες, που τον ταλαιπωρούσαν, όσο έγγραφα το βιβλίο θυμόμουν συνεχώς πόσο λαμπρός ήταν. Είχε χιούμορ και καλοσύνη. Ήταν βέβαια περίπλοκος και νομίζω πως κανένας δεν έβλεπε τον ίδιο Kurt. Ευελπιστώ πως θα καταφέρω να προσθέσω ένα ακόμη λιθαράκι στην διάσταση που έχει πάρει η λεγεώνα του Kurt.

Σχετικά με το βιβλίο, οι κριτικές ως τώρα είναι αρκετά θετικές και περσόνες όπως η Joan Jett έχουν δηλώσει "αγκιστρωμένοι" και παροτρύνουν φίλους και μη, των Nirvana, να το αγοράσουν.

Εμείς σίγουρα... δεν σκοπεύουμε να χάσουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για έναν από τους πιο θρυλικούς καλλιτέχνες όλων των εποχών που αν και τεχνικά ήταν ελλιπής, συναισθηματικά ήταν σίγουρα "από άλλη διάσταση".