Στην Σουηδία, κάμποσες χιλιάδες ανθρώπων προχωρούν σε διαδικασία εμφύτευσης microchip ώστε να αντικαταστήσουν διάφορα ηλεκτρονικά "κλειδιά", ταυτότητες και ηλεκτρονικά εισιτήρια. Μέχρι στιγμής, περίπου 3.000 άνθρωποι έχουν εμφυτεύσει ήδη κάποιο microchip, τα τελευταία 3 χρόνια, το οποίο έχει μέγεθος όσο ένα σπυρί ρυζιού.

Σε πρώτη φάση, τα δεδομένα δείχνουν πως τα εμφυτεύματα έχουν βοηθήσει για την αντικατάσταση καθημερινών αναγκών. Την τελευταία χρονιά μάλιστα, η SJ (κρατικός φορέας που διαχειρίζεται τις γραμμές των τρένων) έθεσε σε λειτουργία μηχάνημα ελέγχου εισιτηρίων που σκανάρει αντίστοιχα chip.

Ο τρόπος με τον οποίο εμφυτεύονται τα chips είναι σχετικά απλός. Πρόκειται για μία διαδικασία που μοιάζει με αυτή του piercing κατά την οποία μία σύριγγα εισάγει ένα chip κάτω από το δέρμα ενός ανθρώπου. Βέβαια, όπως και στα piercings, το σώμα μπορεί να μην δεχτεί το ξένο σώμα προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις όπως μολύνσεις.

Τέτοιες "κινήσεις" μάλλον δίνουν την απαρχή της "biohacking εποχής" -το πείραγμα του σώματος με τεχνολογία όπως τα microchip- και από όσο μπορώ να εκτιμήσω, το λιγότερο σε 10 χρόνια, θα είναι αρκετά κοινό να υπάρχουν άνθρωποι που θα έχουν αντικαταστήσει αρκετά πράγματα με microchips.