Έπειτα από την περσινή τεραστία επιτυχία, το γραφείο του BOTY Balkans Headoffice έχει την τιμή να διοργανώσει για 10η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα τον προκριματικό του κορυφαίου διαγωνισμού Hip Hop χορογραφίας με τίτλο HipΗop International Greece 2019. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε 40 χώρες παγκοσμίως, ενώ τα τελικά για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή πραγματοποιούνται στο Φοίνιξ της Αριζόνα (ΗΠΑ). Οι Αμερικανοί διοργανωτές  είναι υπεύθυνοι και για το επιτυχημένο TV show, με τίτλο America's Best Dance Crew.

O διαγωνισμός για το 2019 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χωρητικότητας 1200 θεατών. Ομάδες από όλες τις πόλεις της Ελλάδος θα διαγωνιστούν, παρουσιάζοντας στην κριτική επιτροπή Hip Hop χορογραφίες. Η επιτροπή θα ανακηρύξει τις καλύτερες ομάδες Hip Hop για το 2019, στις τρεις ηλικιακές κατηγορίες: 7-12, 13-17 και 18+. Τέλος, θα υπάρξει η εντυπωσιακή κατηγόρια MEGA CREW όπου οι ομάδες θα αποτελούνται από 10 μέχρι 40 άτομα, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει η κατηγορία Mini Crew αποτελούμενη από ομάδες των τριών ατόμων.

Οι νικήτριες ομάδες θα κερδίσουν πλούσια δώρα και οι τρεις πρώτες της κάθε κατηγορίας, θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στους τελικούς στο Φοίνιξ της Αριζόνα! Εκτός από το διαγωνιστικό μέρος, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεαματικά special shows από τους διεθνής εμβέλειας χορευτές, που θα είναι οι κριτές του διαγωνισμού και θα παραδώσουν σεμινάρια χορού.

Πιο συγκεκριμένα η Kaea Pearce (Νέα Ζηλανδία) παγκόσμια πρωταθλήτρια με τους Royal Family και γνωστή από τις συμμετοχές τις σε πασίγνωστα video clips των Jason Derulo, Justin Bieber, Ciara και Jennifer Lopez, θα βρίσκεται στην κριτική επιτροπή. Μαζί της θα βρίσκονται ο Αμερικανός Jun Quemado από τους Mos Wanted Crew, Joel (Γαλλία), Del Mak (Αγγλία), Matthew Harding (Αγγλία), Andreas Mainz (Γερμανία) και Paul Gheorghe (Ρουμανία) με τεράστια εμπειρία ως κριτές σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

Οι νικητές των χορευτικών κατηγοριών θα κερδίσουν πλούσια δώρα συνολικής αξίας 4000€ από τους χορηγούς Eastpak και Paul Mitchell και 2000€ οικονομική στήριξη για το ταξίδι στα τελικά της Αμερικής. Σε συνεργασία με τo Red Βull, ο νικητής της Adult κατηγορίας θα παρουσιάσει τη χορογραφία του ως side act στον ελληνικό τελικό του Red Bull Dance Your Style την 1η Ιουνίου στην Αθήνα. Τέλος σε συνεργασία με το Street Mode Festival, οι νικητές των κατηγοριών Mega Crew, Adults και Varsity θα είναι βασικοί καλεσμένοι.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο [email protected].