Το παγκόσμιο μουσικό ίδρυμα, με στόχο την προώθηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας, Red Bull Music Academy πρόκειται να συμπληρώσει φέτος 20 χρόνιακαι θα τα γιορτάζει στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της ηλεκτρονικής μουσικής, που δεν είναι άλλη από το Βερολίνο, στο πλαίσιο του Red Bull Music Festival. Για 5 συνεχόμενες εβδομάδες, από 8/9 – έως 12/10, το Βερολίνο θα φιλοξενήσει συναυλίες, club nights, διαλέξεις και workshops που συναποτελούν τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική συνάντηση μουσικών, παραγωγών και DJs απ’ όλον τον κόσμο, τόσο καταξιωμένων όσο κι ανερχόμενων, στο πεδίο της electronica/dance.

Θα φιλοξενηθεί στο Funkhaus Berlin, ένα διατηρητέο ιστορικό μνημείο και παράλληλα πολιτιστικό κέντρο στο Ανατολικό Βερολίνο, που είχε υποστεί ανακατασκευή από τους πρωτοπόρους designers New Tendency, για να εκμοντερνιστούν οι χώροι. Επίσης θα υπάρχει έκθεση με έργα σύγχρονων Γερμανών καλλιτεχνών υπό την επιμέλεια του Johann Konig.

Η Ακαδημία, που έχει αναδείξει μερικές από τις σημαντικότερες νέες φωνές τα τελευταία 20 χρόνια, θα δηλώσει παρούσα με 61 πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες απ’ όλον τον κόσμο. Την Ελλάδα, θα εκπροσωπήσει η Anna Vs. June(Άννα Παπαϊωάννου). Όσοι παρευρεθούν στο φεστιβάλ και παρακολουθήσουν την Anna Vs. June, θα απολαύσουν ένα πάντρεμα της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής με το σύγχρονο techno, μέσα από αναλογικά και ψηφιακά εργαλεία.

Στην περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Anna Vs. June, μπορείτε να το κάνετε εδώ.

Για μία ακόμη χρονιά, το line up δείχνει εντυπωσιακό. Ο Jeff Mills, θρύλος του techno από το Detroit, θα επιστρέψει στο Βερολίνο που είχε δώσει την παρθενική διάλεξη στο πλαίσιο του RBMA, το 1998. Επίσης, θα εμφανιστεί μαζί του ένα άλλο «ιερό τέρας», ο ντράμερ του Fela Kuti, Tony Allen. Φυσικά οι εκπλήξεις δεν σταματούν εκεί! Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε και την εμφάνιση του ράπερ Pusha T και της Janelle Monae, μια σπουδαία γυναίκα στον χώρο του μοντέρνου R n’ B που έχει επεκτείνει την καριέρα της και στον κινηματογράφο. Η λίστα συνεχίζει και, αναφορικά, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά προσωπικότητες όπως οι Nina Kraviz, Mathew Jonson, Depth Charge, DJ Hell, Oneohtrix Point Never, Jlin, Sevdaliza’s The Great Hope Design, Mr. Eazi και Titika.

Όσον αφορά τα events, στο Βερολίνο θα διεξαχθούν για πρώτη φορά τα δύο «signature events» Culture Clash, που τιμά την κληρονομιά των Τζαμαϊκανώνsoundsystems, και το Diggin’ in the Carts, που θα παρουσιαστούν ζωντανά οι Kode9 και Koji Morimoto χαρίζοντας μας μουσικές εμπνευσμένες από cult γιαπωνέζικα video games.

Μείνετε συντονισμένοι με τα social media του Red Bull Music Academy, Facebook / Instagram / Twitter και επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα, που θα βρείτε εδώ.

#REDBULLMUSIC #RBMA20