Το γνωστό sitcom, "Friends" ή όπως το γνωρίζουμε στην Ελλάδα, "Φιλαράκια", αποχωρεί τελικά από την πλατφόρμα του Netflix. Το 2015, το Netflix είχε επενδύσει 118 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 500 χιλιάδες δολάρια ανά επεισόδιο). Πρόσφατα, το Netflix πλήρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια για να κρατήσει μία ακόμη χρονιά το εν λόγω show. Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν... ή μήπως όχι;

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι επειδή η σειρά "βρήκε καινούργιο σπίτι". Συγκεκριμένα, θα μεταφερθεί σε μία νέα πλατφόρμα της WarnerMedia, όπου ακόμα δεν έχει όνομα. Όσον αφορά κάποιο πιθανό reboot, οι δημιουργοί Marta Kauffman & David Crane έχουν δηλώσει πως αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.

Λίγο πριν περάσουμε στο 2019, είχαμε αναφέρει πως θα συμβεί αυτό, δηλαδή πως το Netflix δεν θα κρατούσε για πολύ καιρό ακόμα τα δικαιώματα της σειράς και πως θα μεταφερόταν σε άλλη πλατφόρμα. Είχαμε πει μάλιστα πως best case σενάριο είναι να γίνει διαθέσιμη η σειρά και στις δύο πλατφόρμες, κάτι που φαίνεται πως δεν κατάφερε (αν προσπάθησε) το Netflix.

Ο Kevin Reilly, πρόεδρος του TNT & TBS, δήλωσε πως δεν είναι ιδανικό να μοιράζονται κάποια assets μεταξύ υπηρεσιών. Μάλιστα, εξέφρασε ελπίδες πως άλλα διαμαντάκια της Warner, όπως το "The Big Bang Theory", θα περάσουν στην νέα πλατφόρμα ώστε να σταθούν δίπλα στα Riverdale και Arrow.

Τα πράγματα για το Netflix φαίνονται αρκετά ανησυχητικά μιας και δεν έχει μόνο την νέα πλατφόρμα της Warner να αντιμετωπίσει. Το Netflix θα υποστεί μεγάλο χτύπημα και από την Disney που εξίσου θα κυκλοφορήσει την δική της streaming υπηρεσία.