Οι μέρες πλησιάζουν για το λάιβ των SiXforNinE το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στο Gagarin κι εμείς τα είπαμε με τον Fotis Benardo! Enjoy!


 • Σου δίνουμε 60 λέξεις, πες μας ότι θες για τους SiXforNinE.
  Πρόκειται για μια μπάντα φτιαγμένη από φίλους που παρεμπιπτόντως είναι καταρτισμένοι μουσικοί που τους αρέσει να κλειδώνονται στο studio για πολλές ώρες και να δημιουργούν. Το βασικό στοιχείο της μπάντας είναι ότι είμαστε ενωμένοι και αυτό αποτυπώνεται στη μουσική μας με ένα μαγικό τρόπο που δεν μπορώ να εξηγήσω.

 • Πολύ καλό το hype του νέου δίσκου, το περιμένατε; Προτιμάτε τη στούντιο δουλειά ή τα λάιβ;
  Περιμέναμε ότι ο κόσμος που θα ακούσει το album, θα το αγκαλιάσει. Είναι διαφορετική αίσθηση αυτή της ηχογράφησης και της δημιουργίας ενός album, από αυτή του live. Πιστεύω πως και τα δυο μας δίνουν διαφορετική χαρά. Η δημιουργία ενός δίσκου είναι σαν να χτίζεις ένα σπίτι, και τα live σαν να καλείς τους φίλους σου και να απολαμβάνετε μαζί τις χαρές του σπιτιού που μόλις έχτισες. Οπότε τα έχω στο ίδιο επίπεδο και studio και live.

 • Πως είναι να κάνεις μουσική στην Ελλάδα;
  Γενικά κυριαρχεί η άποψη ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να είσαι full time μουσικός στην Ελλάδα. Προσωπικά ασχολούμαι με τη μουσική και βιοπορίζομαι αποκλειστικά από αυτή πάνω από είκοσι χρόνια και ακόμα κι αν δυσκολεύτηκα πολύ σε κάποιες περιόδους της ζωής μου, κατάφερα να δημιουργήσω μόνος μου τις συνθήκες. Όταν αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις, θα τον βρεις τον δρόμο σου, έστω και αν χρειαστεί να περάσεις από σαράντα κύματα.

 • Τι να περιμένουμε το Σάββατο 04/01;
  Την σωστή παρουσίαση των SiXforNinE επί σκηνής. Ακριβώς τον τρόπο που θέλουμε να παρουσιάζουμε την μπάντα... Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να δεις και δύο drumset στη σκηνή! ;)

 • Η έμπνευση σε βρίσκει ή την βρίσκεις εσύ;
  Μαζί είμαστε συνέχεια, υπάρχουν φορές που με ξυπνάει από τον βαθύ ύπνο και υπάρχουν φορές που πιάνω μια κιθάρα και έχω ένα ολοκληρωμένο κομμάτι με μουσική, μελωδικές γραμμές και στίχους στο πεντάλεπτο.

 • Πες μας την πεντάδα των αγαπημένων σου μουσικών.
  Από τους πιο αγαπημένους μου: Phil Collins, Chuck Schuldiner, James Hetfield, Devin Townsend, Prince.

 • Βινύλιο, CD, κασέτα ή spotify; Πως ακούς μουσική και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να ακούσεις SiXforNinE;
  Βινύλιο στο γραφείο μου (μόλις κυκλοφορήσει το βινύλιο), CD στο αμάξι μου και Spotify στο αεροδρόμιο, μετρό ή τρένο! :)