Φανταστικές ιστορίες, με φανταστικούς ταξιτζήδες και φανταστικούς επιβάτες.
Δες όλες τις κούρσες εδώ /taxistory
Υπογράφει η Κάπα. Κάπα.
Είμαι που λες Μεταξουργείο – στα άδυτα σκέψου, στα σκληροπυρηνικά- και με σταματάει ένας μουσάτος τύπος, με κάτι υπέροχα τατού στα χέρια του και με μια στρατιά από ποντικόμορφους νάνους πίσω του. Δεν μπορεί, λέω, μπήκα καταλάθος σε ταινία του Ντέιβιντ Λιντς και κάποιος θα φωνάξει «cut!!!». Αντιθέτως, οι νάνοι μου κλείνουν το δρόμο, τρομοκρατούμαι και περιμένω να βγάλουν πιστόλια. Ένας απ’ αυτούς ανοίγει την πόρτα για να μπει ο κύριός του και να κάτσει δίπλα μου. Μου χαμογελάει και είναι τόσο τρυφερό το πρόσωπό του, που σοκάρομαι διπλά.
ΑΥΤΟΣ: Καληηηησπέρα… (παύση) Α, τα ποντικάκια κοιτάτε; Τριτοξάφερφα του Μίκυ του Μάους.
ΕΓΩ: Μα γιατί έχουν τρία μάτια;
ΑΥΤΟΣ: Ε, τώρα τι στερεότυπα είναι αυτά; Ξεκινάμε;
ΕΓΩ: Θα μπουν κι αυτά μέσα;
ΑΥΤΟΣ: Παιδιά, μπείτε!
Στοιβάζονται όλα στο πίσω κάθισμα και τα βλέπω απ’ τον καθρέφτη να μ’ έχουν καρφώσει γύρω στα – τρία επί δέκα – τριάντα γουρλωμένα καρτουνίστικα μάτια που δεν πεταρίζουν στιγμή.
ΕΓΩ: Που πάμε;
ΑΥΤΟΣ: Εκάλη.
ΕΓΩ: Απ’ τα χαμηλά στα ψηλά…
Μια χορωδία ξεκινά στο πίσω κάθισμα, όταν όλοι οι μίκυ μάους νάνοι τραγουδούν σε στυλ σκυλάδικου της συμφοράς, με μουσική δικής τους έμπνευσης: «απ’ τα ψηλά στα χαμηλά κι απ’ τα ψηλά στα κάτω, τι ‘θελα να ‘μαι γάτος με ουρά κι όχι ποντίκι μαύρο», ενώ στα καπάκια γελάνε όλα μαζί, τριριχτά κι εφιαλτικά.
ΑΥΤΟΣ: Μη δίνετε σημασία. Αν ακούσουν κάτι που τους αρέσει, το ξαναλένε σε στυλ σκυλάδικου. Είναι πολύ εμπνευσμένα. Βέβαια, μην τρομάξετε αν αρχίσουν να χυδαιολογούν. Τους αρέσει να προκαλούν. Αλλά είναι καλά παιδιά. Έχουν άποψη.
ΕΓΩ: Κάπου σας ξέρω… κάπου σας ξέρω…
ΑΥΤΟΣ: Μπας και τρώγαμε μαζί εκείνο το γαμάτο πεϊνιρλί στην πλατεία…
ΕΓΩ: Δεν τρώω πεϊνιρλί…
ΑΥΤΟΣ: Μήπως εκείνους τους εκπληκτικούς λουκουμάδες στο στενάκι…
ΕΓΩ: Ούτε λουκουμάδες…
ΑΥΤΟΣ: Εκείνα τα εκλεράκια…
ΕΓΩ: Είστε σχεδιαστής μόδας!!!
ΑΥΤΟΣ: Με προσβάλλετε τώρα…
ΕΓΩ: Μα βέβαια! Είστε ο Απόστολος Μητρόπουλος!!!
ΑΥΤΟΣ: Άντε καλέ, αηδίες.
Κι ανοίγει το ραδιόφωνο, λες και δεν θέλει να μ’ ακούει να ουρλιάζω, ως παθιασμένος θαυμαστής του που είμαι. Από συστολή, από ταπεινά αισθήματα, δεν ξέρω, βλέπω πως κοκκινίζει και δυναμώνει τον ήχο της εκφωνήτριας στη ραδιοφωνική εκπομπή.
«Ο Απόστολος Μητρόπουλος είναι από τους πιο ταλαντούχους έλληνες σχεδιαστές που είχαμε ποτέ. Δεν είναι τυχαίο που δημιουργίες του κοσμούν την γκαρνταρόμπα πολλών διάσημων προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων η Miley Cyrus, η Debi Mazar και η Paris Hilton. Κάθε του ρούχο είναι μια μοναδική δημιουργία, που όχι μόνο ομορφαίνει και κάνει χαρούμενο τον άνθρωπο που το φορά, αλλά και που σχολιάζει την καθημερινότητά μας με απίστευτο τρόπο. Κάθε του κολεξιόν είναι μια ιδιοφυέστατη σύλληψη! Πέρυσι έφτιαξε παπούτσια από σακούλες σούπερ μάρκετ και φέτος μας εκπλήσσει ξανά! Στο τελευταίο του fashion show εντυπωσίασε ξανά και με τα κομμάτια που σχεδίασε και με τη σύνθεση των εικόνων που δημιούργησε, αλλά και με το προβοκατόρικο ύφος της εκδήλωσης….»
ΕΓΩ: Τι κάνατε δηλαδή;
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τίποτα μωρέ. Έβαλα τους καλεσμένους να καθίσουν σε άσπρες πλαστικές καρέκλες…
Τα ποντικοστρατιωτάκια του γελάνε σαρκαστικά και τραγουδούν χορωδιακά με φωνές Βασίλη Καρρά και Γιώργου Μαργαρίτη «fashion has changed μουαχαχα μουαχαχα».
ΕΓΩ: Τι πίνουν;
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Καφέ από τα Στάρμπακς.
ΕΓΩ: Μόνο;
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αποκλειστικά.
Η ραδιοφωνική παραγωγός συνεχίζει….
«Τ-shirts, φούτερ, καπέλα, τσάντες, φόρμες και ζακέτες που απευθύνονται σε κάθε ηλικία και μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας, με φαρδιές και άνετες γραμμές παρουσιάστηκαν στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη στα Πετράλωνα, στο πλαίσιο της παρουσίασης της χειμερινής κολεξιόν του με τίτλο «Fall 19 & Beyond». Χρώματα, ρούχα και κυνισμός για μια μόδα που δεν μπορεί πια να φτιάχνεται για τα ακριβά σαλόνια, αλλά που μπορεί να περπατιέται και στους δρόμους του αθηναϊκού κέντρου.»
ΕΓΩ: Είστε εξαιρετικός. Απρόβλεπτος, αντισυμβατικός και genius! Ένας πανέξυπνος προβοκάτορας! Ξέρετε να κάνετε τις γυναίκες να μοιάζουν θεές μέσα στα ρούχα σας, όταν το απαιτεί η περίσταση, αλλά ξέρετε να ντύνετε κι εμάς για να κυκλοφορούμε στην Αθήνα τη σημερινή, που δεν είναι δα και Πέμπτη Λεωφόρος. Είστε, ρε παιδί μου, σχεδιαστής για όλους. Ανθρώπινος, πώς να το πω! (παύση, τον βλέπω να κοκκινίζει φριχτά) Αν μου επιτρέπεται, τα ποντικάκια που πάνε;
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πάνε να συναντήσουν τις αγαπημένες τους, τις Μinnie in heels. Θα πήγαινα εγώ νομίζετε στην Εκάλη νυχτιάτικα; Αλλά, τι να κάνεις; Έχουν ραντεβού τα παιδιά απόψε.
Και η ποντικοσυμμορία συμφώνησε τραγουδιστικά «έεεεεχω απόψε ραντεβού … ραντεβού με σένα…»
ΕΓΩ: Καλέ, το ‘ρίξαν στην ποιότητα τώρα;
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Βαριούνται, μωρέ, πολύ εύκολα. Και θέλουν συνεχώς εναλλαγές ρεπερτορίου. Αγαπούν τόσο τη Madonna, όσο και την Άντζελα Δημητρίου.
ΕΓΩ: Σαν κι εσάς. Που μπορώ να σας βρω, αν θέλω να νιώσω λίγη χαρά, φορώντας κάτι δικό σας;
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στο site μου www.apostolosm.com
ΕΓΩ: Θα είναι και τα ποντίκια;
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρίως αυτά…
ΕΓΩ: Μήπως να τα πάμε προς Εθνική, να βρούμε κανά σκυλάδικο της προκοπής να ξεχαρμανιάσουν;
ΠΟΝΤΙΚΟΣΥΜΜΟΡΙΑ: (σε τρελό κέφι) «Όλα για το φουστάνι που τη ζημιά την κάνει, όλα για το φουστάνι, όλα!»
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Στρίψε εδώ αριστερά, θα σε πάμε στα καλύτερα!
*O Απόστολος Μητρόπουλος σχεδίασε ένα limited edition φούτερ σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Δεσμός», για την ενίσχυση του project για τις Φωτιές της Ανατολικής Αττικής. Τα συνολικά κέρδη από το φούτερ θα διατεθούν στο πρόγραμμα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στο website του Δεσμού (www.desmos.org), αλλά και του σχεδιαστή, απ’ όπου και θα διατίθενται τα limited edition κομμάτια.
Δες όλες τις κούρσες εδώ /taxistory
Δες όλα τα άρθρα της Κάπα Κάπα /Κ.Κ.