Προ εκπλήξεως αφήνει η Microsoft αρκετούς με την ανακοίνωση ερχομού του τελευταίου της API, DirectX 12, στα Windows 7. Στο εν λόγω post, ενημερώνει πως το πρώτο παιχνίδι που θα αξιοποιήσει αυτό το API, θα είναι το World of Warcraft, στο οποίο η Blizzard είχε προσθέσει την υποστήριξη για DirectX 12 (στα windows 10) το προηγούμενο έτος.

Βέβαια, η Microsoft δηλώνει πως το DirectX 12, πάντα θα έχει καλύτερο performance στα Windows 10 εξαιτίας βελτιστοποιήσεων που έχει υποστεί ως λειτουργικό, σε σχέση με τα Windows 7. Το θετικό στην υπόθεση είναι πως η Microsoft δουλεύει σε συνεργασία με ορισμένα studios, προκειμένου να έρθει η επιλογή για DirectX 12 (στα Windows 7) σε περισσότερους τίτλους παιχνιδιών.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε benchmarks που θα συγκρίνουν το performance του DirectX 12, σε Windows 7 & Windows 10, ώστε να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο ισχύει το γεγονός πως στα Windows 10 τρέχει πιο βέλτιστα.

Το Microsoft DirectX είναι μία συλλογή από APIs (Application Programming Interfaces) που διαχειρίζονται διεργασίες που σχετίζονται με τα πολυμέσα, ιδίως αυτές που έχουν να κάνουν με game programming και video.