Το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας προβλέπεται να είναι γεμάτο ηλεκτρικά οχήματα και τεχνητή νοημοσύνη, καθώς ο άνθρωπος θα είναι όλο και λιγότερο υπεύθυνος για την οδήγηση του δικού του οχήματος. Βασισμένη σε αυτό, η μηχανοδήγηση ως άθλημα θα πρέπει είτε να εξελιχθεί με τον τρόπο της για να διατηρήσει το θέαμα ή να εξαλειφθεί. Η McLaren, πατώντας πάνω σε αυτό, μας αποκαλύπτει την δική της οπτική όσον αφορά την εξέλιξη της Formula 1, μέχρι το 2050. Η συνολική εικόνα που δεχόμαστε μπορεί να παρομοιαστεί με ένα futuristic video game.

To Applied Technologies τμήμα της McLaren, ξεκίνησε μία έρευνα σχετικά με την εξέλιξη του αθλήματος και των αυτοκινήτων τα επόμενα 30 χρόνια. Περίεργα σχήματα, ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα που φτάνουν τα 500 χιλιόμετρα την ώρα, βοηθητικά συστήματα για τους πιλότους που αποτελούνται από τεχνητή νοημοσύνη και τρελές πίστες είναι λίγα από τα "highlights" αυτής της έρευνας. Βέβαια, μαζί με όλα αυτά βλέπουμε πως και οι στολές των πιλότων λαμβάνουν αντίστοιχη μεταχείριση.

Βέβαια απέχουμε αρκετά τόσο στο κομμάτι της τεχνολογίας όσο και στην εποχή για να μιλάμε με σιγουριά για κάτι τέτοιο. Η McLaren ήρθε να μας δείξει μια ματιά από το πόσο "fun" μπορεί να είναι η εξέλιξη στον επαγγελματικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, όμως θα μπορούσε να πέφτει 100% έξω από την πραγματικότητα μιας και δεν γνωρίζει κανείς το πως θα έχουν διαμορφωθεί οι αντίστοιχοι κανονισμοί που υπάρχουν για όλα τα πράγματα που απαρτίζουν την Formula όπως τα όρια για τον σχεδιασμό των οχημάτων.

H McLaren πιστεύει πως ακόμα και με τις πιο τρελές εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ο κόσμος θα εξακολουθεί να θέλει να παρακολουθήσει ανθρώπους οδηγούς. Έτσι, δημιούργησε ένα όχημα με όνομα "MCLExtreme" όπου ουσιαστικά θα λειτουργεί με έναν οδηγό ως το "κεντρικό νευρολογικό σύστημα" του οχήματος. Το όχημα θα λαμβάνει διάφορα ερεθίσματα και θα "δένεται" με τον οδηγό, εξαρτώμενο από διάφορους παράγοντες όπως τα συναισθήματα του εκάστοτε οδηγού. Το όχημα θα έχει την δυνατότητα να καταλαβαίνει τα πάντα και να προσαρμόζει την εξωτερική του εμφάνιση για να αποκτάει πιο αεροδυναμικό σχήμα για να διεκπεραιώνει διάφορα όπως μία προσπέραση.

ΕΔΩ μπορεί να διαβάσει οποιοσδήποτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο της McLaren και το πως θα διεκπεραιώνονται οι αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και των κανονισμών.