Συνθετικό αλκοόλ που θα προκαλεί μέθη αλλά χωρίς την επιβάρυνση των παρελκομένων, ίσως έχουμε την ευτυχία να μας γλιτώσει από πολλά προβλήματα, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το εν λόγω προϊόν είναι πιο κοντά από ποτέ στο να γίνει διαθέσιμο προς αγορά για τα μπαρζ και τα κλαμπζζζ, μιας και η πολυετής περίοδος της έρευνας του David Nutt φτάνει στο τέλος της.

Παρεμπιπτόντως, ο τύπος είχε χάσει την δουλειά του ως κρατικός σύμβουλος επειδή ισχυριζόταν πως πολλά πράγματα όπως το αλκοόλ και η ιππασία είναι πιο επικίνδυνα από αρκετές ναρκωτικές ουσίες.

Φτάνοντας λοιπόν στο τέλος της έρευνας του, η Alcarelle (όπως θα ονομάζεται το αλκοόλ που δεν θα προκαλεί hangover) θα πρέπει να περάσει την διαδικασία έγκρισης προτού γίνει διαθέσιμη. Η συγκεκριμένη διαδικασία κρατάει συνήθως τρία χρόνια, αν και η ομάδα πίσω από το εγχείρημα πιστεύει πως ίσως πάρει περισσότερο χρόνο λόγο της ιδιαιτερότητας της ουσίας.

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να σου δίνει την ζάλη που θα είχες ως αποτέλεσμα, χωρίς όμως τον κίνδυνο να χάσεις τον έλεγχο και να καταλήξεις ζαμπόν μέχρι να σε πάρει ο ύπνος… ούτε ναυτίες, ούτε τίποτα. Η πιο κορυφαία δήλωση είναι ίσως ο ισχυρισμός πως δεν θα είναι επιβλαβές για το συκώτι, όσο είναι το κανονικό αλκοόλ. Επίσης, την επόμενη ημέρα, δεν θα σε πονάει το κεφάλι σου - κάτι που νομίζω πως δεν θα συνέβαινε αν υπήρχαν λιγότερες μπόμπες… dunno, just sayin’.

Ένα από τα κίνητρα για όλο αυτό, είναι το γεγονός πως τα ποσοστά θανάτων από αλκοόλ είναι αρκετά μεγάλα σε μικρές ηλικίες σε αρκετές χώρες… κάτι που ευελπιστεί ο David Nutt να έχει λυθεί ως πρόβλημα μέχρι το 2050.