Το Ni No Kuni είναι ένα όνομα (video game) που κατέπληξε αρκετούς, τόσο με την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού για PlayStation 3, Ni No Kuni Wrath of the White Witch, όσο και με την δεύτερη κυκλοφορία, Ni no Kuni II: Revenant Kingdom, για PlayStation 4 και PC - το πρώτο είχε κυκλοφορήσει στην Ασία και για Nintendo DS με αρκετά ιδιαίτερα στοιχεία που έκαναν εμάς στην Δύση να παρακαλούμε για μία μεταφορά προς τα εδώ. Ο λόγος για τον οποίο είχε τραβήξει τα βλέμματα είναι επειδή το πρώτο είχε γίνει σε συνεργασία με το θρυλικό Studio Ghibli, ενώ στο δεύτερο συμμετείχαν αρκετοί από το studio (με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο) χωρίς να μπαίνει όμως επίσημα η υπογραφή του Studio Ghibli.

Όσον αφορά το Studio Ghibli, αν δεν γνωρίζεις ποιοι είναι, ρίξε μια ματιά ΕΔΩ.

Έτσι λοιπόν, το Ni No Kuni μεταφέρεται στις οθόνες μας, σε μία animated κινηματογραφική παραγωγή στην οποία μπορεί να μην εμπλέκεται το Studio Ghibli αλλά ο πρώην animator του studio, Yoshiyuki Momose, δίνει το παρόν. Έτσι, η ταινία διατηρεί την ατμόσφαιρα και το feeling που έχουμε συνηθίσει αλλά δεν ακολουθεί κατά βάση τα παιχνίδια. "Δανείζεται" το σύμπαν και δίνει χώρο σε ένα original story και χαρακτήρες. Βλέποντας το trailer, θα παρατηρήσουν αρκετοί που έχουν παίξει το παιχνίδι, κάποια γνώριμα μέρη.

Η μόνη πρεμιέρα που έχει προγραμματιστεί για την ώρα, είναι στην Ιαπωνία, προς το καλοκαίρι. Μετά την πρεμιέρα, λογικά θα το δούμε να έρχεται προς τα εδώ. Να είσαι σίγουρος πως θα σε κρατάω ενήμερο επ’ αυτού.