Το 2016 είχε γίνει προσπάθεια rebooting της θρυλικής σειράς Xena: Warrior Princess. Το αποτέλεσμα ήταν να πεταχτεί στην στοίβα με τα ακυρωμένα reboots που χρειαζόμαστε στην πραγματικότητα, αλλά κανείς δεν μας δίνει και όλο αυτό (ίσως) εξαιτίας του Rob Tapert, συν δημιουργού της Xena.

Πολλοί είχαν αναρωτηθεί πως θα ήταν ο πιλότος αυτού του reboot. Πλέον έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε, μιας και το fan group «Xena Movie Campaign», με τις ευλογίες του Javier Grillo-Marxuach (σεναριογράφος), δημοσίευσε το αχρησιμοποίητο script του πιλότου.

Συνοπτικά, βλέπουμε το origin της Xena με αρκετές αλλαγές όπως η μεταμόρφωση του Ηρακλή σε villain. Αν είσαι σε φάση που θες ένα «ελαφρύ» ανάγνωσμα, ΕΔΩμπορείς να βρεις ολόκληρο το script και να του κάνεις ένα πέρασμα. Προσωπικά μου αρέσει η αποτύπωση των χαρακτήρων και μοιάζει να στρέφεται προς μία πιο «dark-ish» εκδοχή των χαρακτήρων, κάτι που χρειαζόταν σίγουρα η αρχική σειρά μιας και ορισμένες φορές ξέφευγε με το επιφανειακό χιούμορ. Η ισορροπία που του έλειπε, βρέθηκε στο script του Javier. Ευελπιστώ να μην θαφτεί και να το δούμε να συμβαίνει. Με τα σημερινά δεδομένα πιστεύω πως θα βγει αρκετά καλή παραγωγή.