Τον Ιούλιο του 2007 οι White Stripes έκαναν ένα από τα συντομότερα show που έχουν γίνει στην ιστορία της μουσικής σκηνής. Το λεγόμενο «one-note show» έγινε στην George Street της περιοχής St. John’s, στο Newfoundland του Καναδά. Ο Jack White και η Meg ανέβηκαν στην σκηνή, έπαιξαν μια νότα ταυτόχρονα και έληξαν το show! Μετά, ο Jack δήλωσε πως «Επίσημα πλέον έχουμε παίξει σε κάθε περιοχή του Καναδά».

Οι White Stripes είχαν ξεκινήσει μια «περίεργη» περιοδεία στον Καναδά, με στόχο να παίξουν σε όλες τις περιοχές. Κατά την περιοδεία τους, είχαν εμφανιστεί σχεδόν παντού εκτός από ένα μέρος, το Newfoundland. Σε περιοχές «μικρότερης σημασίας», έδιναν κάποια μικρά δωρεάν show. Στο Winnipeg για παράδειγμα, ο Jack και η Meg ανέβηκαν σε ένα λεωφορείο και έπαιξαν κάποια κομμάτια σα να είναι «πλανόδιοι μουσικοί». Έχοντας φτάσει στο Newfoundland, λοιπόν, ο Jack σκέφτηκε πως το μόνο που αρκεί για να ολοκληρωθεί ο άθλος, είναι να παίξουν μία νότα πάνω στην σκηνή… και το έκαναν.

Το κοινό φάνηκε να έχει ξετρελαθεί και φώναζε με μία φωνή «Μία νότα ακόμα!». Φυσικά, ο κόσμος του Newfoundland δεν έμεινε παραπονεμένος. Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι White Stripes έκαναν μια δίωρη «κανονική» συναυλία.

Ο Jack White όμως, αν και κατάφερε να κάνει μια ολοκληρωμένη περιοδεία στον Καναδά και να «trollάρει» τον κόσμο με δημιουργικό τρόπο, δεν κατάφερε κάτι που ήθελε ο ίδιος. Το show μιας νότας δεν αναγνωρίστηκε ως ρεκόρ Guinness, για το γρηγορότερο show που έχει γίνει ποτέ. Δικαιολογημένα μπορώ να πω… Η άρνηση του οργανισμού να το συμπεριλάβουν, έκανε τον Jack να το πάρει λίγο στο χαβαλέ και παράλληλα να ρίξει (λίγο) χωλή.