Το Banked Slalom είναι ίσως ο πιο θρυλικός αγώνας στην ιστορία του snowboarding, χωρίς ωστόσο να έχει καθιερωθεί ακόμη ως θεσμός στην Ελλάδα.

Η ομάδα του The Thing About Greece σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας και το Manic Side, διοργανώνουν έναν αγώνα με πολύ θέαμα, μουσική, χορό, βούτες, αστεία κοστούμια και κυρίως γιορτινό κλίμα!

The Story

Δημιουργήθηκε πριν από 32 χρόνια στο Mt Baker των ΗΠΑ, παρόλο που εκείνη την περίοδο το snowboarding δεν ήταν αποδεκτό ως άθλημα από τους υπόλοιπους χιονοδρόμους, το συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο ήταν από τα λίγα που δεχόταν snowboarders. Είναι, λοιπόν, ένας αγώνας αποκλειστικά γι' αυτούς. Το TTAG Banked Slalom ZIREIA είναι ένας αγώνας κατάβασης, στον οποίο ο κάθε αθλητής έχει δύο προσπάθειες, ξεκινώντας από την κορυφή όπου βρίσκεται η εκκίνηση, με σκοπό να τερματίσει πετυχαίνοντας τον γρηγορότερο δυνατό προσωπικό χρόνο.

Παρόλο που αναφερόμαστε σε έναν αγώνα ταχύτητας, ο χαρακτήρας του είναι περισσότερο ψυχαγωγικός παρά ανταγωνιστικός.

Οι θεατές, οι οποίοι έχουν ρόλο εμψυχωτή, μπορούν να βρίσκονται έξω από τα όρια, κατά μήκος της διαδρομής, όπως και στη βάση αυτής, που θα υπάρχει διαμορφωμένος χώρος με bar, DJ stage και live performanes από Tiny Jackal, Θανάσιμο και Ζωγράφο.

Στο τέλος του διαγωνισμού θα λάβει χώρα η απονομή των βραβείων. Το πρώτο για τον αθλητή με την καλύτερη ενδυμασία, το δεύτερο για τον καλύτερο χρόνο και το τρίτο για τον αθλητή με την πιο εντυπωσιακή τούμπα/πέσιμο!

Με λίγα λόγια το TTAG Banked Slalom είναι ένα καινοτόμο για τη χώρα μας event, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας και συνδυάζει δράση, θέαμα, χορό, φαγητό, ποτό και όλα αυτά υπό την αδιάκοπη μουσική από διάσημους παραγωγούς.

Για συμμετοχές τσέκαρε εδώ