Άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία, ορατή ή μη, άνθρωποι με ικανότητες μπορούν να φέρουν την αλλαγή
για ζωή χωρίς περιορισμούς. Η κοινωνική επιχειρηματικότητα μπορεί να δώσει βιώσιμες λύσεις
σε σημαντικά θέματα που αφορούν την υγεία, τη φροντίδα και την ενδυνάμωση.

Η κοινωνία των πολιτών διεκδικεί έναν κόσμο δίκαιο με ίσες ευκαιρίες και δυνατότητες, ένα κόσμο ανθρώπινο.
Αυτές οι μέρες είναι αφιερωμένες σε αυτήν την αλλαγή που μπορεί να γίνει από ανθρώπους με ικανότητες,
συνδυάζοντας το design με τη φροντίδα, την υγεία και την καινοτομία.


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Unlimited Abilities Days στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους με ικανότητες που ξεπερνούν κάθε περιορισμό. Επιδιώκει να αναδείξει τις ικανότητες των ατόμων με ορατή ή αόρατη αναπηρία, καθώς και πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ενδυνάμωσή τους, με σκοπό να ενεργοποιήσει και να εμπλέξει τον κάθε πολίτη. Μια πολυδιάστατη εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν φορείς της κοινωνίας των πολιτών, κοινωνικοί επιχειρηματίες και θεσμικοί φορείς:

 • #ABILITIES / TALKS (Εισιτήρια)
  Άνθρωποι με ή χωρίς αναπηρία, ορατή ή αόρατη, κοινωνικοί επιχειρηματίες, ακτιβιστές, καθημερινοί άνθρωποι από την Ελλάδα και το εξωτερικό που μπορούν να μας εμπνεύσουν με τις ικανότητές τους. Ικανότητες με τις οποίες διαπρέπουν καθημερινά συμβάλλοντας στην συστημική αλλαγή που θα κάνει τον κόσμο πιο ανθρώπινο. Ιστορίες που ξεχωρίζουν και μια παράσταση μοναδική!

  *Προπώληση μέσω του viva.gr

 • #ΤΗΙΝΚ & CARE / CHALLENGE (Ελεύθερη είσοδος)
  Η ανατροπή των στερεοτύπων για την αναπηρία, η ενημέρωση και η πρόληψη σε θέματα Υγείας και η Κοινωνική Ενσωμάτωση των ευπαθών ομάδων μετατρέπονται σε διαδραστικές δράσεις που καλούν τον κάθε πολίτη να συμμετέχει απαντώντας σε 10+1 ερωτήσεις, των 10+1 θεματικών στην Υγεία και Κοινωνική Ενσωμάτωση, μπαίνοντας αυτόματα σε κλήρωση για δώρα Τεχνολογίας.

  Παράλληλα, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα που θα υπάρχουν στο χώρο της εκδήλωσης, το κοινό καλείται να εγγραφεί ως δότης μυελού των οστών και στο Μητρώο Δωρητών Οργάνων και να συμμετέχει στην εθελοντική αιμοδοσία.

 • #DESIGN & CARE / HACKATHON (Εγγραφές) 
  To Lifestyle αποκτά αξία με τα προϊόντα Re-action, τα t-shirts ενδυνάμωσης ευπαθών ομάδων, όπου η κάθε collection είναι αφιερωμένη σε διαφορετική πάθηση/αναπηρία. Το κοινωνικό marketing αξιοποιεί το design και λειτουργεί ως μέσο ανατροπής των στερεοτύπων για τις χρόνιες παθήσεις/αναπηρίες. Αν ασχολείσαι με το σχέδιο, έλα να σχεδιάσεις τις στάμπες των  T-shirts Re-action και δες τα σχέδιά σου να κυκλοφορούν στην αγορά από το 2020. Επίσης, τα καλύτερα σχέδια θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα και ψηφιακές γραφίδες σχεδίασης!

  *Για συμμετοχή στο HACKATHON απαιτείται προεγγραφή.

To Unlimited Αbilities Days ήρθε για να γίνει θεσμός και επιχειρεί να ανατρέψει τα στερεότυπα για την αναπηρία, τις χρόνιες παθήσεις και την ενσωμάτωση, αναδεικνύοντας τις απεριόριστες ικανότητες μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δίκτυο της HUMANE με στρατηγικούς εταίρους την ASHOKA, την AIESEC, το People's Trust, το HIGGS, το ΣΦΕΕ, την Ομάδα Σύμπραξις, και το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Για περισσότερες πληροφορίες: abilitiesdays.com (εμπλουτίζεται συνεχώς)

Κατά τη διάρκεια του #ABILITIES TALKS θα υπάρχει διερμηνεία στη νοηματική, πρόγραμμα σε κώδικα braille, ενώ θα επιτρέπεται η είσοδος σε σκύλους οδηγούς.