Φέτος, ενώ η φήμες για ενδεχόμενη ανακοίνωση του PlayStation 5 οργιάζουν, η Sony φαίνεται πως περνάει μια φάση αναδιοργάνωσης και αναθεώρησης σε ορισμένους τομείς. Αρκετοί από εμάς περιμέναμε την PlayStation Experienceπροκειμένου να δούμε αν θα ειπωθεί κάτι σχετικό με αυτές τις φήμες, αλλά και για να δούμε νέες ανακοινώσεις τίτλων. Όμως, τον τελευταίο καιρό, καθώς πλησίαζε η ημερομηνία της PlayStation Experience, η Sony παρέμενε σιωπηλή. Well, πλέον γνωρίζουμε το γιατί… Ανακοινώθηκε και επίσημα πως φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί η προαναφερθείσα εκδήλωση.

Η PlayStation Experience, είναι μια εκδήλωση κατά την οποία η Sony, συνήθως, ανακοινώνει και προωθεί πραγματάκια που δεν έδειξε στην Ε3.

Το κενό όμως φαίνεται πως θα καλύψει η Microsoft, που ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει μία εκδήλωση «ΧΟ» γύρω από την κονσόλα της, τον Νοέμβρη. Αντίστοιχες εκδηλώσεις, γινόντουσαν στην εποχή του Xbox 360. Εκεί, η Microsoft ανακοίνωνε, παραδείγματος χάριν, το lineup της (παιχνίδια). Λίγα έχουν γίνει γνωστά όμως για το τι μπορεί να δούμε σε αυτήν την εκδήλωση. Σίγουρα θα υπάρξει παρουσίαση του «mouse + keyboard» που θα είναι συμβατά με το Xbox. Η «XO» θα τρέξει στις 10 Νοεμβρίου.