Την μέρα του Halloween (31/10) κυκλοφόρησε το νέο single τραγούδι των Slipknotμε τίτλο «All Out Life», μετά από 4 χρόνια σε λήθαργο. Πρόκειται για το lead singleτου έκτου δίσκου που δεν γνωρίζουμε ακόμα το όνομα. Φυσικά, το τραγούδι ανέβηκε και στο YouTube, συνοδευόμενο από αντίστοιχο video clip που σκηνοθέτησε ο φοβερός Shawn «Clown» Crahan.

Σύμφωνα με τον Corey Taylor το «All Out Life» είναι μια δημόσια κατακραυγή, ένα κάλεσμα για συσπείρωση, «φωνάζοντας»:

«Ξέρεις τι. Ας μην μιλάμε για τα παλιά. Ας μην μιλάμε για τα καινούργια. Ας μιλήσουμε για αυτό που είναι. Ας μιλήσουμε για τι είναι καλό, τι είναι αληθινό, αγκαλιάζοντας πράγματα που έχουν σημασία επειδή υπάρχει ιστορία και όχι επειδή ίσως είναι η επόμενη μεγάλη επιτυχία.»

Ουσιαστικά το «All Out Life» προσπαθεί να κάνει δύο πράγματα… να φέρει τους πάντες κοντά αλλά και να τους θυμίσει επίσης πως το παρελθόν δεν είναι κάτι που θα πρέπει να απορρίπτουμε τόσο εύκολα, περιφρονώντας το. Όλοι είναι σε μία φάση που κυνηγούν την επόμενη μεγάλη επιτυχία. Αυτό, πολλές φορές προκαλεί «σκάτωμα» παλαιότερων καλλιτεχνών κάνοντας του αναλώσιμους. Γιατί θα πρέπει λοιπόν να δίνουμε προσοχή σε μετριότητες του μέλλοντος και όχι στην αποδοχή μίας φοβερής κληρονομιάς. Χίλιες φορές να αφιερώσουμε χρόνο σε ωραίες «δουλειές» που πλέον δεν έχουν να αποδείξουν τίποτα παρά να προσπαθούμε να ωθήσουμε με το ζόρι την επιτυχία σε κάτι «καινούργιο» που δεν αξίζει. Το «All Out Life» περνάει αυτό το μήνυμα και λειτουργεί ως «ύμνος» που προσπαθεί να μας κάνει να το δούμε από αυτήν την οπτική γωνία.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ «ΔΥΝΑΜΗ»

We are gathered here today to get it right
Repeat after me:
I will not celebrate mediocrity
I will not worship empty shells
I will not listen to worthless noises
I will not subject myself to selected, predictable choices
My time, my attention
My quality should not be bought and sold
For convenience’s sake, ever!

Ακούγοντας το τραγούδι έχω να πω το εξής. Αν κάτσεις να ακούσεις την δισκογραφία των Slipknot θα παρατηρήσεις πως ο ήχος που βγάζουν οι Slipknot στο καινούργιο single (και λογικά στον επερχόμενο δίσκο… please dear God) θυμίζει εποχή Slipknot & Iowa. Slipknot και Iowa, δύο album σε μία εποχή της μουσικής βιομηχανίας που οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος της μπάντας εξαιτίας της επιθετικότητας και του «trashy» ήχου. Όπως λένε οι στίχοι στο «All Out Life»:

Raise your hands and show me what’s impossible
That makes us even, never tell me the odds

Όπως τότε, 1995 ~ 1999 και μετά, μπάντες και καλλιτέχνες όλων των ειδών απέδειξαν πως η καλή (και όχι απαραίτητα «συνηθισμένη») μουσική δεν μετράει από «παιχνίδια» δημοσιότητας, προώθηση, «beautify» ή «family friendly» ή «politically correct» υλικού ή έστω επιτηδευμένα «αντι-εμπορικού» για να αντέξει στον χρόνο και να σκορπίσει σε όλο τον πλανήτη… μόνο που ίσως το έχουμε ξεχάσει (λίγο).

Old does not mean dead
New does not mean best
No hard feelings

Yours does not mean mine
Kill does not mean die
We are not your kind

Θα μου πεις, γιατί Slipknot και Iowa που είναι λιγότερο «καθαρά» albums. Τα Subliminal Verses, All Hope Is Gone και Gray Chapter είχαν εξίσου μουσικάρες και οι περισσότεροι γνωρίζουν τραγούδια από αυτούς τους 3 δίσκους κυρίως. Psychosocial, Dead Memories, Snuff, All Hope Is Gone, Duality, Vermillion Pt.2, και πριν 4 χρόνια περίπου Killpop, The Devil in I, Custer… και η λίστα πάει επ’ άπειρον. Καταρχάς θα αφήσω εντελώς απέξω το Gray Chapter γιατί εκτός την θλιβερή απουσία του Paul Gray, η μπάντα μετρούσε και την απώλεια του Joey Jordison. Ίσως είναι συναισθηματικό το θέμα (δικαιολογημένα). Τώρα όσον αφορά τα Subliminal Verses και All Hope Is Gone, νομίζω πως η μουσική των Slipknot βρισκόταν στην απαρχή του κορεσμού, κάτι που αρκετοί έχουν αντίθετη άποψη μιας και το All Hope Is Gone μοιάζει να είναι πιο ψηλά στις προτιμήσεις. Πολλοί βρίσκουν επαναλαμβανόμενη την μουσική τους. Can’t blame them, they got a point. Για να μην μακρηγορήσω όμως, θα δηλώσω πως έχει να κάνει με τις αναμνήσεις, με το αίσθημα της ανακάλυψης, της διαφορετικότητας και της ενέργειας που σου προκαλούσε τότε που δεν είχες πάρα πολλές «εμπορικές» επιλογές σε εκείνον τον τομέα. Anyway…

Το video clip όμως, φίλε! Προσπερνάω το γεγονός πως δεν απεικονίζεται κάποιο μέλος της μπάντας και στέκομαι στην σκηνοθεσία. Μαλάκα μου, ο Clown ξέρει πραγματικά πότε να το κάνει «υπόθεση maggot». Μάλιστα λατρεύω τις φόρμες που φορούν οι τύποι. Άσε που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι ένα mini tease για καινούργιες μάσκες. Ελπίζω να είναι ένα tease για καινούργιες μάσκες. 

Slipknot και Iowa, you were never dead… Welcome back!