Αυτή ήταν μια ιδανική αφορμή για να συναντήσουμε τον πρωταγωνιστή του φιλμ, Δημήτρη Λιακόπουλο, και να γυρίσουμε μαζί του το χρόνο πίσω.

Ποια είναι τα συναισθήματα σου για την επαναπροβολή της ταινίας «Τεστοστερόνη» στον κινηματογράφο, δεδομένου ότι μέσω αυτής συστήθηκες στο ευρύ κοινό;

Για να πω την αλήθεια αισθάνομαι λίγο αγχωμένος γιατί έχουν περάσει δεκατέσσερα χρόνια από τότε,  όμως θα κοιτάξω να το διασκεδάσω όσο περισσότερο μπορώ. Εγώ ξέρω την πορεία και την εξέλιξη μου στο χώρο της υποκριτικής. Είμαι πολύ περίεργος να δω τις αντιδράσεις του κοινού που θα παρακολουθήσει μια ταινία που δημιουργήθηκε τόσα χρόνια πριν. Θα είναι σαν να ξαναζώ την πρεμιέρα αλλά από διαφορετική θέση. Ημουν 20 χρονών όταν προβλήθηκε πρώτη φορά η ταινία και δεν είχα ιδέα αν έχω παίξει καλά. Βέβαια πάλι έχω το ίδιο άγχος και τις ίδιες απορίες. Βλέποντας την μετά από τόσα χρόνια, και αφού την έχω παρακολουθήσει πολλές φορές είναι η αλήθεια, σε κάποιες φάσεις μου αρέσω και σε κάποιες άλλες λέω αυτό θα το έκανα διαφορετικά.

Πόσο σημαντικό είναι για σένα το βραβείο που κέρδισες ως Καλύτερος Ηθοποιός από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών για τη συμμετοχή σου στην «Τεστοστερόνη»;

Τους ευχαριστώ πάρα πολύ που μου απένειμαν αυτό το βραβείο. Τότε επειδή δεν είχα βλέψεις να γίνω ηθοποιός, δεν μπορούσα να το εκτιμήσω καθόλου. Είναι καλό για το βιογραφικό ενός ηθοποιού, παρόλα αυτά μια καλή ερμηνεία δε σημαίνει τίποτα. Το ότι ήσουνα καλός σε μια συγκεκριμένη ταινία, δε σου εξασφαλίζει, ούτε σου εγγυάται, ότι στην επόμενη σου δουλειά θα είσαι το ίδιο καλός ή άξιος για βραβείο.

Μετά από τη συγκεκριμένη βράβευση άνοιξαν πόρτες στο χώρο του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης;

Άνοιξαν πολλές πόρτες στο χώρο του κινηματογράφου. Παρόλα αυτά εγώ εκείνη την εποχή ούτε αισθανόμουν, ούτε ήμουν ηθοποιός, καθώς μόλις είχα τελειώσει τη σχολή κινηματογράφου. Δεν μπορούσα επομένως να εκτιμήσω και να αξιοποιήσω στο βαθμό που τους έπρεπε τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν.

Ποια ήταν η πρώτη σου αντίδραση όταν διάβασες το σενάριο του Αυγούστου Κορτώ;

Η πρώτη μου αντίδραση ήταν χαρά. Δεν με ενδιέφερε τόσο το ότι ήμουν ο πρωταγωνιστής, όσο το ότι είχα να κάνω με γυναίκες. Στην ηλικία των 20 το μυαλό το έχουμε πάνω από το κεφάλι μας και η αλήθεια είναι πως έτσι ένιωσα τότε. Δεν θέλω να πω ψέματα. Αυτό πάντως που μπορώ να πω, είναι πως τρομοκρατήθηκα κιόλας γιατί δεν είχα ιδέα από υποκριτική και είχα άγχος πως θα τα βγάλω πέρα σε μια ταινία μεγάλου μήκους και αν θα καταφέρω να αντεπεξέλθω στις ανάγκες του ρόλου. Όμως είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στο σκηνοθέτη, γιατί ο Γιώργος Πανουσόπουλος είναι πολύ έμπειρος στη δουλειά του. Οπότε κάτι ήξερε που διάλεξε εμένα.

Προσπάθησες κάποια στιγμή να μπεις στη θέση του ήρωα της ταινίας;

Φυσικά και προσπάθησα να μπω στη θέση του ήρωα και αισθάνθηκα πάρα πολύ ωραία. Ποιος δε θέλει να είναι σε ένα νησί γεμάτο γυναίκες; Δε θα θελα να είμαι στην τελευταία σκηνή στη θέση του να σου πω την αλήθεια.

Ποιες αναμνήσεις έχεις από τα γυρίσματα;

Ήταν σαν μια συνεχόμενη πενταήμερη. Ήμασταν για δύο μήνες στη Νάξο για τα γυρίσματα. Είχα να κάνω με πολύ όμορφες και πολύ γοητευτικές γυναίκες. Κάθε τόσο ερχόντουσαν και καινούριες. Ήταν μια φοβερή εμπειρία στην ηλικία των 20 να παίζεις δίπλα σε μεγάλα ονόματα. Είχα να μάθω πάρα πολλά, ειδικά δουλεύοντας με έναν σκηνοθέτη όπως ο Πανουσόπουλος.

Πως ήταν η συνεργασία με τον σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο;

Εξαιρετική! Το έχω δηλώσει και το έχω πει και στον ίδιο. Νιώθω τόση ευγνωμοσύνη για αυτό τον άνθρωπο που αν με ξαναπάρει για δουλειά θα πάω αμισθί.

Αντιμετώπισες κάποια δυσκολία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων;

Η αλήθεια είναι πως οι ερωτικές σκηνές και το γυμνό  δεν μου ήταν και το πιο εύκολο πράγμα. Παρόλα αυτά στην ταινία είναι ένα και μόνο πλάνο στο οποίο είμαι τελείως γυμνός και αυτό είναι πάρα πολύ γενικό. Αντιμετώπισα τις ερωτικές σκηνές σαν ένα παιχνίδι και έτσι ήταν. Δεν είναι μια αισθησιακή ταινία, είναι μια μαύρη κωμωδία. Εγώ τη βλέπω και γελάω, αλλά και φοβάμαι εντός εισαγωγικών.

Η Δήμητρα Ματσούκα δήλωσε πως άργησε να αγαπήσει την ταινία. Συνέβη κάτι τέτοιο και με εσένα;

Όχι σε καμία περίπτωση, εγώ την αγάπησα κατευθείαν. Μιλώντας γενικώς πάντα, η ταινία έχει αρκετό γυμνό, όμως αν μείνεις στην επιφάνεια μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι. Εξαρτάται από ποια σκοπιά θα το δεις. Αν όμως εμβαθύνεις και την αναλύσεις λίγο δε γίνεται να μη σου αρέσει και να μην την αγαπήσεις. Εγώ ακριβώς επειδή είχα αυτή τη στενή συνεργασία με τον κύριο Πανουσόπουλο, μου το εξηγούσε σε βάθος, οπότε δε γινόταν να μην την ερωτευτώ.

Η ταινία ξεκινάει ως η απόλυτη φαντασίωση κάθε άντρα όμως καταλήγει σε εφιάλτη. Με ποιες άλλες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να γίνει αυτός ο παραλληλισμός;

Οποιαδήποτε σχέση κάνεις ερωτική μπορεί να έχει την ίδια κατάληξη. Ξεκινά με τις καλύτερες προϋποθέσεις και φτάνεις στο χωρισμό στην καλύτερη περίπτωση. Υπάρχουν άλλωστε ζευγάρια που φτάνουν να σκοτώνονται. Νομίζω ότι αυτός ο παραλληλισμός είναι ο πιο σωστός.

Θα ήθελες μια διαφορετική κατάληξη για τον ήρωα στο φινάλε;

Όχι δε θα ήθελα μια διαφορετική κατάληξη. Ξέρεις, όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν το θετικό και τον αρνητικό τους πόλο. Όσο πιο πολύ χάνεται μια ισορροπία, τόσο πιο πολύ βίαιο είναι το τέλος. Αυτό είναι και ένα σημαντικό μάθημα πως δεν πρέπει να χάνεται το μέτρο.

*Η ταινία «Τεστοστερόνη» θα προβληθεί την Κυριακή 30/09 στις 18:00 στον κινηματογράφο IDEAL

**Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο MAPLE sugar & spice