Στο Κεφάλι Κισσάμου κοντά στο Ελαφόνησι, υπάρχει ένα μέρος- στολίδι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρόκειται για το μουσείο της ομάδας του Πλατανιά Χανίων που δημιούργησε πριν οκτώ περίπου χρόνια (όντας έφηβος) ο Γιώργος Σαψάκης. Ο ίδιος μας μίλησε για την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο συλλογή του και στα λόγια του διακρίναμε φυσικά την ανιδιοτελή και χωρίς όρια αγάπη του για το ποδόσφαιρο και την ομάδα του τόπου του.

Πως πήρες την απόφαση για τη δημιουργία του μουσείου;

Το 2012 που ο σύλλογος ήταν στην Α’ Eθνική πήρα την απόφαση μαζί με τον πατέρα μου να φτιάξουμε κάτι όμορφο για την ομάδα και πιο πολύ για να μπορεί ο κόσμος να έρχεται να βλέπει την ιστορία του Πλατανιά.

Τι θα δει κάποιος σε αυτό εάν το επισκεφθεί;

Στο μουσείο υπάρχουν πάνω από 350 φορεμένες φανέλες του Πλατανιά και 70 φανέλες από όλο το ελληνικό πρωτάθλημα, την εθνική Ελλάδος και κάποιες φανέλες από άλλα πρωταθλήματα. Επίσης υπάρχουν μπάλες από το ελληνικό πρωτάθλημα. Έχω και μία συλλογή σε μία άκρη του μουσείου με κασκόλ όλων των ελληνικών ομάδων και πάρα πολλά εισιτήρια από αγώνες  του Πλατανιά. Και φυσικά φωτογραφίες από τις ενδεκάδες του Πλατανιά από το 1941 μέχρι και τη χρονιά που βγήκαμε στην Super League.

 Ποια είναι η πρώτη φανέλα που προστέθηκε στη συλλογή;

Είναι από ένα συγκλονιστικό αγώνα η πρώτη φανέλα που μπήκε στο μουσείο. Eίναι η φανέλα του Βάσκο Φάϊσκα από τον αγώνα Πλατανιάς- Άρης 2-1 όπου ο Βάσκο έβαλε το γκολ με κεφαλιά και κανείς δεν ξέρει αν περασε η μπάλα την γραμμή ή όχι...

Ποιο είναι το αγαπημένο σου αντικείμενο από τη συλλογή;

Το εισιτήριο του τελικού Champions League του 2019 για τον αγώνα Λίβερπουλ- Τότεναμ που το έχω βάλει  και σε κορνίζα άλλωστε.

Υπάρχει κάποιο αντικείμενο που θα ήθελες οπωσδήποτε να προσθέσεις στη συλλογή;

Αν και είναι μουσείο του Πλατανιά θα ήθελα πάρα πολύ μία φορεμένη φανέλα της εθνικής Ελλάδας από το Euro 2004 ή  μία φορεμένη φανέλα του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Πως κρίνεις τις εξελίξεις που έφεραν τον Πλατανιά στη Γ΄Εθνική; Επηρέασαν καθόλου την ενασχόληση σου με το μουσείο;

Τα πράγματα με την ομάδα και την κατάληξη που είχαμε στη Γ’ Εθνική ήταν πολύ δυσάρεστα για το φίλαθλο κόσμο του Πλατανιά. Εμείς την ομάδα θα την στηρίξουμε και πιστεύω θα βρούμε ξανά το δρόμο μας. Όσο για το μουσείο, δεν το επηρέασε. Θα μείνει ανοιχτό για την ιστορία μας και για αυτούς που αγαπάνε το σύλλογο

Τι στόχους έχεις για το μέλλον όσον αφορά το μουσείο;

Ο στόχος είναι να μαζέψουμε όσο περισσότερα αντικείμενα και φανέλες του Πλατανιά για να κάνουμε μεγαλύτερο αυτό το μουσείο το οποίο είναι στολίδι για τα Χανιά μας και για την αγαπημένη μας ομάδα.

Ακολούθησε το μουσείο του Πλατανιά σε Facebook και Instagram