Η Epic Games ανακοίνωσε πως πρόκειται να λανσάρει καινούργιο digital store, με στόχο να "κοντράρει" τα αντίστοιχα stores (Steam/GOG/Windows Store). Βέβαια, η Epic Games, προκειμένου να "τραβήξει" το ενδιαφέρων των ομάδων ανάπτυξης και των publishers ώστε να θέλουν να προτιμήσουν το εν λόγω digital store, θα θέσει δελεαστικούς όρους για την διανομή παιχνιδιών. Μαζί με αυτήν την ανακοίνωση, δήλωσε πως τα παιχνίδια της θα είναι αποκλειστικότητες στο συγκεκριμένο digital store και θα υπάρξουν χρηματοδοτήσεις προς τρίτους για να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερες αποκλειστικότητες.

Η Epic υπόσχεται πως οι ομάδες ανάπτυξης θα κρατούν το 88% των εσόδων και μόλις 12% θα κρατιέται ως ποσοστό από την ίδια. Θυμίζουμε πως το Steam κρατάει 30% ποσοστό. Μάλιστα, η Epic τόνισε πως όσοι χρησιμοποιούν την Unreal Engine (την game engine της Epic) δεν θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση στα ποσοστά που κρατιούνται. Στην εικόνα παρακάτω, μας δείχνει πως θα διαμορφωθούν τα κόστη:

Το digital store της Epic θα τεθεί εν λειτουργία αργότερα μέσα στον μήνα και η πρόσβαση θα γίνεται είτε από τον launcher της είτε από το web.

Tim Sweeney, CEO της Epic:

Ως προγραμματιστές, οι ίδιοι, επιζητούσαμε μια πλατφόρμα με καλό οικονομικό μοντέλο ενώ παράλληλα έχουμε την άμεση επαφή με τους παίκτες. Χάρις την επιτυχία του Fortnite, πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάτι τέτοιο και είμαστε έτοιμοι να το μοιραστούμε με περισσότερες ομάδες ανάπτυξης παιχνιδιών.