Το Athens Digital Art Festival (ADAF), εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή ψηφιακής τέχνης, γιόρτασε τα 15 χρόνια παρουσίας με ένα μεγάλο tribute event, αλλά και Open Air Screenings στην καρδιά της Αθήνας!

Ανοίγοντας για πρώτη φορά στο κοινό το πρώην πολυκατάστημα FOKAS (Σταδίου 41), ο επισκέπτης είχε την δυνατότητα να περιηγηθεί στο χώρο και να εξερευνήσει τις διαδραστικές εγκαταστάσεις, τα κορυφαία web art, τις προβολές video art και animation καθώς και να ακούσει εκρηκτικά DJ Sets. 10 και 11 Μαΐου το κεντρικότερο σημείο της Αθήνας έγινε χώρος ανάδειξης των βημάτων ψηφιακής εξέλιξης που χαρακτήρισαν τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά και αναζήτησης της ψηφιακής τέχνης που θα επηρεάσουν τα επόμενα χρόνια. To επετειακό πρόγραμμα θα συνεχιστεί 1 και 2 Ιουνίου, όπου ο προσφάτως ανακαινισμένος πεζόδρομος της οδού Μιλτιάδου (Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας) θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο θερινό κινηματογράφο για ένα 2 ήμερο γεμάτο από προβολές Video Art και Animation καθώς και ειδικά αφιερώματα και πρεμιέρες.

Tο ADAF διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2005 έως σήμερα, παρουσιάζοντας όλες τις μορφές και τάσεις του σύγχρονου ψηφιακού πολιτισμού μέσα από το έργο καινοτόμων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη και προώθηση της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας της Ελλάδας.