Το ήξερες ότι AC/DC δε λέγεται μόνο η θρυλική hard rock μπάντα από την Αυστραλία, αλλά και ο μεγαλύτερος Πόλεμος Ρευμάτων στην Ιστορία της Φυσικής; Όπως ίσως φαντάζεσαι, αναφερόμαστε στην κόντρα μεταξύ του Νίκολα Τέσλα και του Τόμας Έντισον, οι οποίοι στα τέλη της δεκαετίας του 1880 αντιμάχονταν για την επικράτηση του καλύτερου συστήματος παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. O πρώτος ήταν υπέρμαχος του εναλλασσόμενου (Alternating Current/AC) και ο δεύτερος του συνεχούς (Direct Current/DC) ρεύματος, αντίστοιχα.

Νικητής σε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο αναδείχτηκε τελικά ο Τέσλα, κατακτώντας τον τίτλο του ανθρώπου στον οποίο οφείλουμε τον εξηλεκτρισμό της ανθρωπότητας. Στον μεγάλο αυτό εφευρέτη, την ιδιαίτερη προσωπικότητά του αλλά και το επιστημονικό του έργο, είναι λοιπόν αφιερωμένη η περιοδική έκθεση που φιλοξενείται αυτές τις μέρες στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστας Κοτσανάς, στο Κολωνάκι, με εκθέματα που έχουν έρθει απευθείας από το Μουσείο Νίκολα Τέσλα στο Βελιγράδι.

Η Ναταλία Αποστολοπούλου επισκέφθηκε το Μουσείο και μίλησε με τη Διευθύντρια, Μίνα Μητσομπόνου, και στη συνέχεια ταξίδεψε για λίγες ώρες στο... μέλλον, παρέα με τον Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και ξεναγό της έκθεσης, Κώστα Παπαγιαννόπουλο.