Στο πλαίσιο της σειράς εκθέσεων Θεϊκοί Διάλογοι, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά, από τις 20/06 έως τις 20/10, 68 σπάνια κεραμικά και σχέδια του Πικάσο, δίπλα σε 67 αρχαιότητες. Έργα γεμάτα με θαλάσσια όντα, τετράποδα, ανθρώπινες μορφές, μυθολογικές σκηνές αλλά και θέματα εμπνευσμένα από αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες, παρατίθενται δίπλα σε έργα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, αποδεικνύοντας τις κοινές γραμμές που τα συνδέουν. 

Αν και ο ίδιος ο Πικάσο δεν είχε ταξιδέψει ποτέ στην Ελλάδα, η ομοιότητα μεταξύ των δικών του έργων και αυτών της αρχαιότητας είναι απίστευτη! Όπως παρατήρησε και ο Bernard Ruiz-Picasso, ο εγγονός του Πάμπλο Πικάσο ο οποίος επισκέφτηκε την έκθεση, είναι δύσκολο να πει κανείς ποιος έφτιαξε τι, ο αρχαίος τεχνίτης ή ο μοντέρνος καλλιτέχνης. 

Η Ναταλία Αποστολοπούλου συνάντησε τον Διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και συνεπιμελητή της έκθεσης, Νικόλαο Σταμπολίδη, για μια αποκλειστική on camera ξενάγηση στην εικονική αρχαιότητα του Πικάσο!