Γεννημένος το 1978, ο Κώστας Μπακογιάννης σπούδασε Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Brown των ΗΠΑ και Πολιτικές Επιστήμες στη σχολή Τζον Φ. Κέννεντυ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Εργάστηκε ως στέλεχος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, στην Παγκόσμια Τράπεζα, στην Boston Consulting Group, ενώ διετέλεσε και ειδικός συνεργάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών τη διετία 2006-2008.

Το Νοέμβριο του 2010 εκλέχθηκε Δήμαρχος Καρπενησίου (από τον πρώτο κιόλας γύρο με ποσοστό 54,3%), ενώ το Μάιο του 2014 κέρδισε και τη μάχη των Περιφερειακών εκλογών στη Στερεά Ελλάδα, με ποσοστό 56,06%. Στις επικείμενες εκλογές, διεκδικεί τη δημαρχία της Αθήνας.

Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη διαφορετική από αυτές που μας έχει συνηθίσει, ο Κώστας Μπακογιάννης περπατάει με τον Γεράσιμο Μανωλίδη στα σοκάκια της πρωτεύουσας και μας μιλάει για την Αθήνα που οραματίζεται, την (ανα)ασφάλεια, την καθαριότητα, το φωτισμό και το πράσινο, δανείζεται το στίχο Αθήνα, σ' αγαπάω να της λες του The Boy, λέει έλεος στα μεγάλα λόγια και δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του μόλις συναντάει τα ψυγεία με τα... παγωτά!