Ο Λευτέρης Πανταζής (πραγματικό επώνυμο Παγκοζίδης) γεννήθηκε στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν το 1955, από γονείς της Ελληνικής ποντιακής κοινότητας της ΕΣΣΔ, ενώ λίγα χρόνια μετά ήρθε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας όπως πολλές άλλες ποντιακές οικογένειες.

Τρύπωνε κρυφά σε μπουζούκια του Αιγάλεω και άκουγε τραγούδια, ενώ κάποιος του έμαθε κιθάρα κι αγάπησε τη μουσική ακόμα περισσότερο! Με συγκίνηση θυμάται ότι για πρώτη φορά είπε δικό του τραγούδι την τελευταία μέρα στο σχολείο: Λουστράκος στην Αθήνα γυρνώ και τον Θεό συχνά παρακαλώ να ρίξει και για μένα μια βροχή, να βγάλω το ψωμί. Εκεί ο Θεός του χαμογέλασε.

Πλέον, έχει 27 προσωπικούς δίσκους και 13 συλλογικούς, ενώ 30 απ' αυτούς έγιναν πλατινένιοι και οι 40 χρυσοί!

Σε μια αποκλειστική και άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στον Αντώνη Μποσκοΐτη, ο Λευτέρης Πανταζής γνωστοποιεί πως προέκυψε το ψευδώνυμο ΛΕΠΑ, το άρωμα που δημιούργησε, τα παπούτσια και τα ρούχα που έφεραν την υπογραφή του, τα θερμοκήπια μέσω των οποίων προμήθευε τα μαγαζιά με λουλούδια, ενώ με συγκίνηση θυμάται την αγάπη του κόσμου όταν κινδύνεψε η ζωή και η καριέρα του έπειτα από ένα ισχαιμικό επεισόδιο