Τον Πέτρο Κόκκαλη τον πρωτογνωρίσαμε μέσω της ενασχόλησής του με το χώρο του αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα με τον Ολυμπιακό. Πλέον το όνομά του κυριαρχεί στην ελληνική Startup σκηνή.

Γεννημένος το 1970 στην Αθήνα, σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Hampshire και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση στο Harvard J.F.K. School of Government. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, επέστρεψε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε με τα κοινά του Ολυμπιακού, αρχικά ως Διευθυντής Μάρκετινγκ (1994-1996) κι έπειτα ως Γενικός Διευθυντής (1996-2006), ενώ από το 2000 έως το 2001 κατείχε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Θρύλος ΑΕ. Επίσης, είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κόκκαλη, ενώ το 2006 εξελέγη πρώτος πρόεδρος της Super League.

Τα τελευταία χρόνια όμως, έχει στραφεί προς την ενίσχυση της ελληνικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Είναι ένας από τους ιδρυτές της περιβαλλοντικής ΜΚΟ Οργάνωση Γη, σε συνεργασία με την οποία ίδρυσε και την Aephoria, ένα εκκολαπτήριο βιώσιμης επιχειρηματικότητας με εκπαιδευτικό κυρίως χαρακτήρα.

Κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του συνδυασμού του για το Δήμο Πειραιά, το 2014, σχεδίασε το πρώτο Blue Growth. Ένα πρότζεκτ που δίνει τη δυνατότητα σε νέους και νέες που ασχολούνται με τη θαλάσσια οικονομία, να παράγουν κάποιο καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία.

Ο Πέτρος Κόκκαλης έδωσε το παρών στο διήμερο συνέδριο EUandU που διοργάνωσε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, και μίλησε στον δικό μας Σπύρο Μαργαρίτη, εκ των συντονιστών της εκδήλωσης.