Γεννημένος το 1985, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος διαγνώστηκε σε ηλικία μόλις 14 μηνών, με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία, μια εξελικτική ασθένεια που του προκάλεσε σοβαρή κινητική αναπηρία.

Απασχόλησε έντονα τα ΜΜΕ ως αριστούχος μαθητής της Γ' Γυμνασίου, καθώς έγινε ο πρώτος σημαιοφόρος με κινητική αναπηρία, σε μια περίοδο που βάσει νομοθεσίας, δεν προβλεπόταν κάτι αντίστοιχο.

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ακολούθησε την ειδίκευση της Ψυχιατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ’ όπου απέκτησε και Μεταπτυχιακό στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών. Είναι ενεργό μέλος του κινήματος ανεξάρτητης διαβίωσης και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Νέων Ιατρών.

Εν όψει των επικείμενων εκλογών, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αποδέχθηκε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να ζητήσει τη ψήφο των συμπολιτών του, ως υποψήφιος ευρωβουλευτής. Οι δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει έως τώρα, η ευρωπαϊκή πολιτική που πρέπει να διαφυλάξει τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία, η αγαπημένη του ταινία και τηλεοπτική σειρά, αλλά κυρίως ο έρωτας, είναι μόνο μερικά από αυτά που συζήτησε με τον Ιάκωβο Πανουργιά, στη συνέντευξη που του παραχώρησε.