Για την ιστορική προέλευση του παγωτού, οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες. Η πλέον διαδεδομένη άποψη θέλει το παγωτό να είναι κινεζικής καταγωγής, φτιαγμένο συγκεκριμένα από χιόνια των Ιμαλαΐων και κρέμα ρυζάλευρου, γάλα ή και μέλι. Μία άλλη άποψη αναφέρει ότι το παγωτό δημιουργήθηκε πριν από 4000 χρόνια στη Μεσοποταμία, ενώ η ιστορία του περνάει και από την αρχαία Ελλάδα, με τον Ιπποκράτη να συμβουλεύει τους ανθρώπους να το τρώνε, χάρη στις ευεργετικές του ιδιότητες.

Ο Σπύρος Μαργαρίτης βγήκε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και δοκίμασε τρία από τα καλύτερα παγωτά της πόλης!