Στην 15η επετειακή διεξαγωγή του, το New Long Fest επέστρεψε με τη μεγαλύτερη και σπουδαιότερη μέχρι στιγμής edition του, φιλοξενώντας τα πιο hot ονόματα της εγχώριας ροκ σκηνής σε ένα διήμερο φωτιά, που έλαβε χώρα στο μικρό (χωρητικότητας περίπου 2000 θέσεων) αλλά φιλόξενο και πολύ ιδιαίτερο χώρο της Παλιάς Αμερικανικής Βάσης στη Νέα Μάκρη.

Οι κολλητικές punk rock μελωδίες των Vodka Juniors, τα σκοτεινά εναλλακτικά blues των Deaf Radio, τα ατμοσφαιρικά ηχοτοπία των Tuber, η φορτισμένη ψυχεδέλεια των Naxatras, ο ηλεκτρισμός των Bazooka, το ασήκωτο βάρος των Godsleep, moshing pits, καπνογόνα, χορός, και μία διαρκής αίσθηση πως βρίσκεσαι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή, σε συνδυασμό με τα 15 συνολικά μουσικά σχήματα που παρέλασαν από τη σκηνή του φεστιβάλ, επισφράγισαν το ότι μιλάμε για μία διοργάνωση που όλο γιγαντώνεται και θα μας απασχολήσει πολύ τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Το New Long Fest δεν είναι σαν τα άλλα φεστιβάλ. Όχι καλύτερο ή χειρότερο, μα διαφορετικό, κι αυτό ακριβώς είναι το στοίχημα που κέρδισε φέτος!

Φάγαμε τα γευστικά burgers του Big Mouth, ήπιαμε μέχρι σκασμού, κάναμε crowd surfing πάνω σε φουσκωτές βάρκες, σηκώσαμε τα χέρια μας στον αέρα (φωνάζοντας ΜΟΝΟ ΘΡΑΣ σε άσχετες στιγμές - όπως πρέπει δηλαδή), τραγουδήσαμε και χορέψαμε μαζί με ένα υπέροχο κοινό που έδωσε ένα μοναδικό χρώμα σε αυτή την ευτυχή διήμερη συγκυρία που μας έκανε να καταλάβουμε πως ακόμη κι αν τα πάντα αλλάζουν, κάποια πράγματα παραμένουν ως έχουν, διατηρώντας την αλήθεια και τη γνησιότητά τους. New Long Fest είσαι true to the bone!