Το Startup Europe Week Crete, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση της νεοφυής επιχειρηματικότητας, φιλοξενήθηκε για δύο Σαββατοκύριακα στην Κρήτη. Σκοπός ήταν να ενημερώσει το τοπικό οικοσύστημα για τις ευκαιρίες που υπάρχουν, να παράσχει συμβουλές για την έναρξη μιας εταιρίας και να φέρει σε επαφή τα στελέχη της περιφέρειας με επιχειρηματίες και επενδυτές, προκειμένου να δημιουργήσουν ισχυρότερα οικοσυστήματα.

Πρόκειται για μία δράση που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 250 πόλεις στην Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Στην Κρήτη υλοποιείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια και η ανταπόκριση των συμμετεχόντων, των startups και των επιχειρηματιών είναι μαζική.

Πρώτος σταθμός του συνεδρίου αποτέλεσε το Λασίθι (8 Μαρτίου), ακολούθησε το Ηράκλειο (9 Μαρτίου), τρίτος σταθμός το Ρέθυμνο (15 Μαρτίου) και τέλος τα Χανιά (16 Μαρτίου).

Το Startup Europe Week τοποθετεί την Κρήτη στην Ευρώπη και στον κόσμο, όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο συνιδρυτής του Youth Entrepreneurship Club και επίσημος πρεσβευτής του συνεδρίου, Θάνος Παράσχος.

Τεράστιο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι ομιλίες του Δημοτικού Συμβούλου Πειραιά και ιδρυτή της Οργάνωσης Γη, Πέτρου Κόκκαλη, όπως και του ιδρυτή της Coco-Mat, Πολ Ευμορφίδη.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικά workshops, όπως και προσωπικές ιστορίες από τον συνιδρυτή της Founderhood, Δημήτρη Δημοσιάρη, και τον Νίκο Γεραρχάκη, που διηγήθηκε το πως ένας στρατιωτικός καταφέρνει και δημιουργεί τεχνολογικά και καινοτόμα projects με drone.

Συντονιστής των δύο τελευταίων ημερών του συνεδρίου, σε Ρέθυμνο και Χανιά, ήταν ο δικός μας Ιάκωβος Πανουργιάς.