Σ’ ένα παγκάκι στέκομαι to be or not to be, μα κι από κει με διώχνουνε θα γίνει ερbnb, τραγουδάει μεταξύ σοβαρού κι αστείου μια παρέα φίλων με φόντο τα Χανιά της Κρήτης και, σ’ αυτό το κλίμα, είπαμε να αναρωτηθούμε κι εμείς To BnB or not to BnB?

Η Airbnb έχει γίνει λίγο-πολύ γνωστή σε όλους μας τα τελευταία χρόνια. Ξεπρόβαλε μαζί με την οικονομική κρίση, το 2008, και μέσα σε αυτά τα 11 χρόνια, έχει αποκτήσει πολλούς παθιασμένους φίλους, κι άλλους τόσους φανατικούς εχθρούς. Η Ναταλία Αποστολοπούλου μίλησε με δύο κατοίκους της Αθήνας, που έχουν βιώσει με έναν διαμετρικά αντίθετο τρόπο τη ραγδαία εξάπλωση των βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα, και τοποθετώντάς τους σε ένα... εξ’ αποστάσεως debate, προσπάθησε να εστιάσει στη μεγάλη εικόνα ενός πολύ σύνθετου φαινομένου. 

Η Σίσσυ, από τη μια πλευρά, αφηγήθηκε την εμπειρία της ως θύμα των ανεξέλεγκτων επεκτατικών τάσεων της Airbnb στην αγορά ακινήτων και ο Γιώργος, από την άλλη πλευρά, ανέλυσε πώς ένας απλός πειραματισμός με την πλατφόρμα, κατέληξε να αποτελεί τη (σωτήρια) αρχή μιας νέας επαγγελματικής ενασχόλησης.