Η Ε3 του επόμενου έτους (11-13 Ιουνίου) είναι αρκετούς μήνες μακριά αλλά οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσεις. Σε κλίμα ανυπομονησίας φαίνεται πως βρίσκεται και η ESA (Entertainment Software Association) μιας και ανακοίνωσε το lineup όσων θα βρεθούν σε ένα από τα μεγαλύτερα gaming expo. Το μόνο αξιοσημείωτο που θα παρατηρήσει κανείς είναι πως για πρώτη φορά, εδώ και 25 χρόνια, η Sony δεν θα δώσει το παρόν και ίσως αυτό προοικονομεί μία πιθανή ανακοίνωση νέας κονσόλας προς το τέλος του επόμενου έτους.

Η Microsoft θα παρευρεθεί ως συνήθως με την δική της press conference. Η Nintendo θα συνεχίσει στους ρυθμούς του Direct, συνοδευόμενο από το Treehouse stream. Όσον αφορά τους publishers και τα studios, η ΕΑ δεν έχει ανακοινώσει αν θα επαναλάβει το EA Play ή αν θα συμμετέχει στην Ε3. Παρ' όλα αυτά, θα δούμε τους: Bethesda, Square Enix, Take-Two, Ubisoft, Capcom, Epic Games, Konami, Warner Bros.

Νομίζω πως η επόμενη Ε3 επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις και θα είναι μία από τις πιο καθοριστικές στιγμές όσον αφορά το "appeal" των studio. Η ESA επισημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε "never-before-seen-content" στην σκηνή. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης πως φέτος, η Ε3 τράβηξε τα βλέμματα 2.9 εκατομμυρίων ανθρώπων και την επόμενη χρονιά θα είναι ανοικτές οι θύρες για το κοινό.