Ο Mark S. Luckie εργαζόταν για την εταιρία του Mark Zuckerberg, Facebook, ως στρατηγικός συνεργάτης στον τομέα των "influencers". Όταν ήρθε η στιγμή να στείλει αποχαιρετιστήριο μήνυμα στους συναδέλφους του, καθώς φαίνεται πως παραιτήθηκε, τόνισε σε ένα memo 2,500 λέξεων πως: "Facebook has a black people problem".

Στο εν λόγω memo περιγράφει προσωπικές του εμπειρίες από ρατσιστικά συμβάντα και εξηγεί πως η εταιρία αποτυγχάνει στο να χτίσει ένα εργασιακό περιβάλλον που στηρίζει τους ανθρώπους διαφορετικών φυλών.

Προσωπικά μιλώντας, τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την ημέρα, κάθε μέρα, ένας συνάδελφος από το MPK (Facebook HQ στο Menlo Park) θα με κοιτούσε στα μάτια κάνοντας κίνηση -χτύπημα στις τσέπες- να επιβεβαιώσει πως έχει το πορτοφόλι του ακόμα. Το να νιώθεις περίεργα στο χώρο που εργάζεσαι εξαιτίας του χρώματος σου, ενώ προσπερνάς αφίσες που σε καλούν να είσαι αυθεντικός, είναι μη αυθεντικό.

Το εργατικό δυναμικό του Facebook αποτελείται στο 4% από μαύρους ανθρώπους, όπου το 2% έχει κάποια διαχειριστική θέση και το 1% κάποια τεχνική θέση. Η περίοδος που διανύει το Facebook ως εταιρία, είναι μία από τις δυσκολότερες, με τόσα σκάνδαλα που προκύπτουν το ένα πίσω από το άλλο. Η μόνη απάντηση στην υπόθεση που έχει δοθεί για το συγκεκριμένο θέμα, από τον Anthony Harrison εκ μέρους του Facebook, είναι όσο "κουστουμάτη" θα περίμενε κανείς.

"Στοχεύουμε στην ανάπτυξη του εργασιακού περιβάλλοντος και της πολιτικής μας και..." η θάλασσα είναι μπλε.