Το GameΑthlon powered by Sprite επέστρεψε 13 & 14 Ιουλίου 2019, με επίσημη κονσόλα διοργάνωσης το PlayStationⓇ4 για την πιο ακραία εμπειρία του καλοκαιριού! Πλέον, στον 8ο κύκλο εξέλιξης και με πάνω από 500 συστήματα για το κοινό, τα έντεκα (11) στρέμματα του Ολυμπιακού Κέντρου Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο, πήραν φωτιά από τους αμέτρητους Gamers όλων των ηλικιών, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν απίθανα έπαθλα, δώρα και παροχές, που ξεπέρασαν τα 100.000€ σε συνολική αξία!

Το προηγούμενο GameAthlon, GameAthlon Winter, με πάνω από 20.000 επισκέπτες, 4.000+ συμμετοχές σε τουρνουά και τσουνάμι στα Social Media, καθιέρωσε το brand GameAthlon στο ζενίθ των esport events στη περιοχή των Βαλκανίων, καταρρίπτοντας όλα τα ρεκόρ για αντίστοιχες διοργανώσεις. Η καλοκαιρινή παραγωγή “Gameathlon Summer 2019” είναι το πιο φιλόδοξο σχέδιο, με χρήση του συνόλου των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, 2 stages και μία ολοκαίνουργια προσθήκη, την αίθουσα Τεχνολογίας και Συνεδρίων. Στους στενούς συνεργάτες έρχεται να προστεθεί η επί 8 χρόνια αρωγός της εκδήλωσης, Samsung Ηellas, σαν technology Partner, ενώ η Κωτσόβολος είναι ο επίσημος Retail Partner, με πολλές δράσεις εντός του event και προσφορές για τους επισκέπτες.

Ο πυρήνας της εκδήλωσής είναι όπως πάντα, το ανταγωνιστικό κομμάτι, που έδωσε την ευκαιρία στους σκληροπυρηνικούς του gaming να διαγωνιστούν σε 30+ διαφορετικά esports τουρνουά, με 20.000€ σε cash prizes και τον τίτλο του πανελλήνιου πρωταθλητή. 

To NIVEA MEN, στήριξε τους ποδοσφαιρόφιλους του event, ανεβάζοντας τα έπαθλα στα 2.500€, για το FIFA και το Pro, ενώ πολλά δώρα μοιράστηκαν στο booth της, μέσα από activations. Η OΜΕΝ by HP, είχε εξοπλίσει με PC τους τελικούς στο stage, ενώ η ζώνη OMEN by HP Arcade, με 20 πανίσχυρα μηχανήματα, φιλοξένησε τα τουρνουά Overwatch, Fortnite Skiller και Magic Arena, με πλούσια χρηματικά έπαθλα και ένα ολοκαίνουργιο OMEN laptop.

Η μεγαλύτερη παρέλαση στην Ελλάδα από Youtubers & Influencers έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο, με πάνω από 200 περσόνες της σκηνής να ετοιμάζονται για μαζική έφοδο και τρελά activations. Δόθηκε η ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τους αγαπημένους του αστέρες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Utour Powered By Sprite στο Hall B.

Παράλληλα, υλοποιήθηκε μία πιο ολοκληρωμένη έκδοση του Lan Party, καθώς στη δεύτερή απόπειρα έγινε προσπάθεια να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις όλων όσων θέλουν να πάρουν το gaming set-up τους (PC ή κονσόλα) και να περάσουν ένα ολόκληρο 48ωρο μέσα στην αρένα, πάντα με βασικά εφόδια. Δωρεάν φαγητό, αναψυκτικά, μουσική και βασιλικό πρωινό.

Το Conference and Technology Hall, η νέα επέκταση στον χώρο, αφορούσε την τεχνολογία, εργαστήρια υψηλού επιπέδου και σεμινάρια, συναρπαστικές συνομιλίες από επαγγελματίες του χώρου της τεχνολογία, της Videogame βιομηχανίας, αλλά και ακαδημαϊκούς με την υποστήριξη του Hellenic American College. Ομιλίες από Start-Ups, εταιρείες λογισμικού, ενέργειας, εκπαίδευσης, ψηφιακής ψυχαγωγίας, κινητής τηλεφωνίας και εταιρείες ασφάλειας πληροφορικής. Παράλληλα διαγωνισμοί Hacking, Game Jams και μεγάλες gaming εταιρείες του εξωτερικού προσέφεραν διασκέδαση, γνώση και εμπειρία στους παρευρισκόμενους, προβάλλοντας την ορθολογική χρήση του διαδικτύου αλλά και των Videogames.

Τέλος, για τους πιο απαιτητικούς θιασώτες της κουλτούρας, στο διάζωμα φιλοξενήθηκαν όλες εκείνες οι όμορφες διαδράσεις που απογειώνουν τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη και δίνουν το μοναδικό χαρακτήρα ενός Mega Event. Από κοινότητες της pop/cult κουλτούρας, χώρο για καλλιτέχνες, δημιουργούς, cosplayers, indie εταιρείες, arcades, retro, επιτραπέζια παιχνίδια, μαγαζιά, καθώς και χώρους εστίασης με αποκορύφωμα τον No1 διαγωνισμό cosplay.

Τέλος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στηρίχθηκε το Make-A-Wish Greece καθώς με κάθε αγορά εισιτηρίου στην είσοδο της εκδήλωσης, δόθηκε ποσό για καλό σκοπό.