Στην παραλία της Βούλας μπορείς πλέον να φορτίζεις το κινητό σου (κι όχι μόνο) μέσω ηλιακής ενέργειας, συνδέοντάς το με το φωτοβολταϊκό σύστημα φόρτισης στην ομπρέλα της ξαπλώστρας σου!

Η πιλοτική αυτή καινοτόμα δράση, αποτελεί πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα η οποία σε συνεργασία με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του ΕΜΠ (ΕΠΙΣΕΥ), εγκατέστησε σύστημα ηλιοσυλλεκτών στην παραλία της Βούλας, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών γύρω από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (#EUGrEEnDeal).

Συναντήσαμε τη Λητώ Δίπλα, μέλος του media team της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, για να μας μιλήσει για την πρώτη #GrEEnBeach της χώρας αλλά και τα μελλοντικά βήματα της νέας "πράσινης" στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αποσκοπεί στο να καταστεί η Ευρώπη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος μέχρι το 2050.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το ενεργειακό όφελος από τη χρήση ηλιακής ενέργειας για τη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών, επισκέψου το greenbeach.iccs.gr