Μετά την πορεία του PlayStation Vita θα περίμενε κανείς πως η Sony έχει σταματήσει τις προσπάθειες να επικρατήσει σε μία αγορά που είναι κυρίαρχος η Nintendo. Όμως, ήρθε στο φως μία νέα πατέντα της Sony που ενισχύει το ενδεχόμενο κάποιου ανάδοχου του PlayStation Vita. Το εν λόγω σχέδιο δεν μας δείχνει λεπτομέρειες σχετικά με το πως θα λειτουργεί αυτή η κονσόλα.

Η Sony, αν και φαίνεται πως δεν ενδιαφέρεται άμεσα για την αγορά του portable/mobile gaming, τον Μάιο υπέδειξε πως εξακολουθεί να την ενδιαφέρει μιας και είναι ένας διαφορετικός τρόπος να μεταφέρεις κάποιες gaming εμπειρίες.

Ο "προκάτοχος" αυτής του νέου handheld, το PlayStation Vita, είχε μετρήσει 16 εκατομμύρια πωλήσεις έναντι του αντιπάλου της , 3DS (Nintendo), που πούλησε 73 εκατομμύρια και του πρώτου handheld της Sony, PSP, που έφτασε τις 80 εκατομμύρια πωλήσεις. Επίσης, έχει προγραμματιστεί παύση παραγωγής του PlayStation Vita την επόμενη χρονιά.

Αν και εταιρίες, όπως η Sony, πατεντάρουν αμέτρητες συσκευές και τεχνολογίες κάθε χρόνο -οι φήμες για ανάδοχο του PlayStation Vita πηγαίνουν πίσω μέχρι το 2015- ίσως αυτήν την φορά πρόκειται για κάτι που όντως θα δούμε να κυκλοφορεί. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που την ίδια περίοδο, η Sony ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετέχει στην επόμενη Ε3.